Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones a l'Alt Empordà acusades d'un delicte contra la salut pública. Les detencions es van dur a terme a Vilajuïga i a l'Escala entre el 19 i el 23 d'agost. Quatre de les detencions es van fer a Villajuïga, a l'exterior d'una discoteca, i les altres cinc a l'Escala, dues de les quals han ingressat a presó. En aquesta ocasió, els arrestos es van fer al passeig marítim de la localitat. Totes les detencions s'han fet dins el marc del dispositiu d'oci nocturn de la comissaria de Roses (Alt Empordà) que es ve fent anualment per tal de prevenir la seguretat ciutadana i el tràfic de drogues a la zona.

Durant les matinades del 18 i del 19 d'agost diverses patrulles de paisà dels Mossos, que estaven fent prevenció per evitar la compra venda de substàncies estupefaents a les zones d'oci de la població de Vilajuïga, van detenir dos homes i dues dones.

Concretament a l'aparcament d'una discoteca van observar dos vehicles que podrien estar oferint drogues a l'exterior del recinte. Els agents van identificar els dos ocupants, un home i una dona i els van escorcollar. Eren Jose Alberto B. H. i Laura O. C.. En aquesta acció la dona va agredir a un dels agents i per això va quedar detinguda, a més, per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.

En l'escorcoll els agents van trobar-los al cim prop de 2.500 euros en bitllets fraccionats, la majoria dels quals estaven amagats dins un forat de la tapisseria d'un dels vehicles. A més els van comissar vuit paperines de la substància presumptament metilendioximetanfetamina (MDMA), coneguda popularment com a èxtasi.

Els agents també van detenir per tràfic de drogues i al pàrquing de la mateixa discoteca a Abel F. N. i Meritxell N. M.. En aquesta ocasió els agents els van comissar unes catorze paperines de diverses substàncies estupefaents que caldrà analitzar.

Tots els detinguts, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El dia 19 d'agost i el dia 23 d'agost els Mossos d'Esquadra van detenir cinc persones més com a presumptes autores de diversos delictes contra la salut pública a la població de l'Escala, concretament al passeig de la població costera.

El dia 19, pels voltants de les onze de la nit, els mossos van detenir a Minerva C. M. i Abdellatif A., ja que ambdós actuaven junts oferint i venent marihuana. En l'escorcoll els agents els van comissar 80 euros en diners fraccionats i dins la bossa de mà de la detinguda, una bossa de plàstic mig plena d'una substància vegetal verda, tipus marihuana.

Pels voltants de les dues de la matinada els mossos van detenir també a Jangpateh S. En aquesta ocasió els agents el van enxampar venent marihuana a uns joves que tenien estacionat el seu vehicle al passeig marítim. Els agents van recuperar tres paperines de marihuana i 130 euros de diners en efectiu.

La nit del 23 d'agost, en un dispositiu conjunt amb la policia local del municipi, es va detenir a Jamal S. i Kamal K.. Els agents van poder comissar-los sis dosis de marihuana i cocaïna, i uns 90 euros de diners en efectiu quan oferien la seva mercaderia a joves de la zona.

Ambdós detinguts, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 24 d'agost, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

Els detinguts són Jose Alberto B. H., de 32 anys, nacionalitat espanyola, veí de Vilajuïga i amb antecedents; Laura O. C. , de 34 anys, nacionalitat espanyola, veïna de Vilajuïga i sense antecedents; Meritxell N. M. , de 22 anys, nacionalitat espanyola, veïna de Barcelona i sense antecedents; Abel F. N. , de 23 anys, nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i sense antecedents; Jangpateh S., de 30 anys, nacionalitat gambiana, veí de Salt i amb antecedents; Minerva C. M., de 34 anys, nacionalitat espanyola, veïna de Barcelona i amb antecedents; Abdellatif A, de 26 anys, nacionalitat marroquina, amb domicili desconegut i amb antecedents; Jamal S, de 36 anys, nacionalitat marroquina, veí de l'Escala i amb antecedents i Kamal K, de 26 anys, nacionalitat marroquina, veí de l'Escala i amb antecedents.