L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha aixecat aquest divendres al vespre l'ordre de tancament de la discoteca Sivas, després que els titulars de l'establiment hagin pres les mesures que el consistori els havia demanat i hagi instal·lat un limitador de so que evitarà que el volum del local ultrapassi els límits permesos. A més, els propietaris s'han compromès a millorar l'aparell instal·lat fins garantir un volum que s'adapti a la normativa. El local se sotmetrà a un control tècnic la primera setmana de setembre per "garantir definitivament que les immissions sonores a l'ambient exterior compleixen amb la normativa vigent", ha assegurat l'alcaldessa, Gisela Saladich, a través d'un comunicat.

La discoteca Sivas, situada al carrer Església - just davant de la seu de l'Ajuntament de Tossa de Mar- va canviar ara fa un any de titular. Aquest canvi estava condicionat al fet que els empresaris presentessin un estudi acústic que acredités que les emissions sonores a l'ambient exterior s'havien adaptat i complien amb el mapa acústic i les ordenances municipals. A més, la discoteca havia de tenir instal·lat un limitador de so amb registrador per tal d'assegurar que no se sobrepassessin els valors límits establerts. En aquest mateix escrit s'acordava que únicament es podia dur a terme l'activitat dins del recinte de la discoteca. Durant tot aquest any, però, l'empresa no va presentar la documentació ni va prendre les mesures requerides pel consistori.

L'alcaldessa ha assegurat que aquest cap de setmana es reobrirà l'activitat i que l'Ajuntament " farà un seguiment acurat del compliment de la normativa sobre sorolls". "Entre els veïns del sector hi ha molta sensibilitat en matèria de sorolls, alguns creuen que el limitador de volum no és una garantia absoluta perquè no es produeixin molèsties, però estic convençuda que servirà per reduir-les als límits legals, si es produeixen", ha dit Saladich.

L'Ajuntament ha dialogat aquest mateix divendres vespre amb veïns i propietaris, intentant aproximar posicions que estan molt enfrontades. "Espero que la solució adoptada, a més de donar compliment a la normativa vigent, serveixi per reduir la tensió entre els establiments de la zona i els veïns. No deixarem de lluitar per fer compatible activitat econòmica i el dret al descans", ha conclòs l'alcaldessa.