Un incendi ha cremat la matinada d'aquest diumenge en uns terrenys amb oliveres a Mas Boscà, a Roses (Alt Empordà), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha declarat poc després de les tres de la matinada i, mitja hora després, el cos d'emergències n'ha pogut aturar el cap. Tot i això, els Bombers han treballat tota la nit rematant punts calents, a les 8 hectàrees que s'han vist afectades per les flames. L'incendi ha obligat a desallotjar preventivament vint cases del carrer Garrotxa de la localitat empordanesa. Els veïns evacuats han pogut tornar a casa seva al voltant de les sis, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde del municipi, Carles Páramo.

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que s'ha declarat poc després de les tres de la matinada d'aquest diumenge entre la urbanització Mas Boscà de Roses (Alt Empordà) i el municipi veí de Palau-saverdera. Segons les primeres estimacions, el foc ha afectat unes set hectàrees de terreny agrícola i oliveres. Com a mesura preventiva, durant les primeres hores de l'incendi s'han desallotjat una vintena de cases del carrer Garrotxa de la urbanització. A partir de les sis del matí, un cop el foc s'ha controlat, els veïns han pogut tornar als seus domicilis. Queden encara a la zona un helicòpter i sis vehicles de Bombers per remullar el terreny i evitar que les flames revifin.

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha explicat que l'incendi "els ha espantat molt" perquè la tramuntava bufava "molt forta" en aquella zona. El foc ha començat prop de la urbanització Mas Boscà al voltant de les tres de la matinada de diumenge. Segons l'alcalde, el foc s'ha pogut donar per "controlat i quasi apagat" aquest diumenge al matí. Els Bombers han informat que ha estat controlat a les sis de la matinada.

L'incendi ha fet desallotjar la majoria dels veïns del carrer Garrotxa de Roses, unes 20 cases, i set famílies han estat traslladades al pavelló municipal del municipi. "Des de les sis del matí totes les persones evacuades han pogut tornar a casa seva", ha explicat l'alcalde.

Pàramo ha destacat que "sospiten" que el foc podria haver estat provocat. "És estrany que comenci un foc a aquestes hores de la matinada i prop d'una urbanització", ha assenyalat. L'incendi ha cremat unes vuit hectàrees de vegetació i conreus, la gran majoria oliveres. "És una llàstima que s'hagi calcinat aquesta zona tant bonica de l'Alt Empordà però esperem que la vegetació es recuperi ben aviat", ha conclòs.