La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau assegura que "el curs podrà començar amb plena normalitat" el proper dimecres 12 de setembre a les escoles catalanes perquè tot està llest per començar les classes.

La titular d'Ensenyament que es trobava ahir en terres gironines, per celebrar la Festivitat de Sant Gil de Ribes de Freser (Girona) va ressaltar que tot està llest i fins i tot els nomenaments de professors interins i substituts.

De fet, sobre el tema dels nomenametns de professors va recordar que s'acabaran de realitzar els dies 6 i 7 de setembre, després que ja s'hagin adjudicat les places vacans el juliol i aquesta setmana. En concret, es van celebrar dijous i divendres. En aquesta ocasió es van nomenar a la demarcació de Girona només a 336 interins i d'aquests, 44 tindran jornada completa.

Aquestes dades i les crítiques dels sindicats es contraposen amb les declaracions de Rigau que preveu un inici de curs amb "plena normalitat" ja que segons els sindicats es preveu un inici "complicat" perquè al seu parer, els centres diposaran d'una plantilla amb menys mestres i professors i els substituts, a més, patiran una retallada salarial. Segons les estimacions que fan els sindicats es preveu que per aquest proper curs 2012-2013 hi hagi 600 docents menys a la demarcació de Girona.

Aquestes xifres ja van provocar divendres les primers concentracions de sindicats a tot Catalunya. I és que segons les dades que aportava CCOO aquesta setmana durant els dos dies d'aquesta setmana s'han fet un total de 2.160 nomenaments a escala de tot Catalunya i d'ells només 190 són a jornada completa. Però la xifra més destacada pel sindicat és que si se sumen els nomenaments d'aquests dies més els que es van fer durant el mes de juliol s'assoleixen les 4.582 contractacions fet que suposa, 1.257 contractes menys que l'any passat. Un aspecte molt negatiu pels sindicats i fruit afirmen, de les retallades.