Unes 3.500 persones van participar aquest cap de setmana passat a la 26ena edició del popular correbous de Vidreres que es va celebrar, com ja es tradicional, en el marc de la Festa Major del municipi.

Tant dissabte com diumenge, la plaça portàtil instal·lada a l'esplanada de davant del pavelló va omplir les 1.400 localitats de les quals disposa amb gent de totes les edats que, tot i el preu de 10 euros l'entrada, van voler assistir al correbous, una de les festes més populars i conegudes del municipi.

"Comparat amb altres anys i en aquest context de crisi actual, estem molt contents per la gran participació que hem tingut" comentava a Diari de Girona Marc Ball-llosera, un dels organitzadors del correbous. Enguany, per la festa es van portar des d'Alacant 10 vaquetes, 9 femelles i un manso.

"Encierro" molt tranquil

Unes 500 persones van participar a l'"encierro" pels carrers de la Vila, que va començar a les 8 del matí al carrer Pau Casals, des d'on van sortir les 10 vaquetes a tota velocitat, mentre els gegants del poble iniciaven una xaranga per acompanyar la festa.

Els animals que van passar per davant del Casino i van recórrer el carrer Catalunya, Barcelona, Quirze Jordà i Maçanet, travessant la plaça de l'Església, van perseguir unes 300 persones sobretot gent jove, fins arribar a la zona firal. Durant el recorregut, molts dels veïns de Vidreres, sobretot famílies amb infants, i dels pobles del costat es van aplegar darrere les tanques protectores per veure i gaudir d'aquest curiós espectacle que se celebra cada estiu.

Durant l'acte no es va produir cap ferit ni cap accident d'importància. "Ha estat ràpid i net", va destacar Marc Ball-llosera. L'únic ensurt es va produir al final del recorregut quan les vaquetes, molt tranquil·les, un cop a la plaça van girar cua inesperadament i van córrer altre cop cap els carrers de la Vila.

Solucionat aquest imprevist, els participants van saltar a la plaça mòbil, per torejar la vaqueta més jove i el manso. Acabat "l'encierro" del matí, es va celebrar al mateix espai una botifarrada popular.

Espectacle de Sercam Show

Més tard, cap a les 11 del matí, al camp de futbol, els espectadors van poder gaudir gratuïtament de la fira desfilada de cavalls, genets i carruatges, on se'ls va oferir un "rebujito" una beguda típica d'Andalusia, en què es mescla el vi amb una beguda gasosa.

També es van repartir premis entre els assistents, que a més a la mitja part van poder assistir a l'espectacle de Sercam show, en el qual el guanyador del programa televisiu Tu sí que Vales mostra les seves habilitats domant cavalls.