Un incendi a Roses va obligar a desallotjar una vintena de persones de la urbanització Mas Boscà de Roses i va causar moments de pànic i angoixa entre els seus ?veïns que van haver de passar la nit fora de les seves cases.

El foc va devastar, segons les primeres estimacions dels Agents Rurals unes vuit hectàrees de conreus. A més de Roses, el poble de Palau-saverdera també es va veure afectat per aquest foc. La forta tramuntana que bufava a la zona va fer que els Bombers haguessin de treballar a consciència ja que el foc es va propagar ràpidament.

L'incendi va començar de matinada prop de la urbanització i segons els Agents Rurals va afectar bàsicament camps d'olivera a més d'altres conreus, però poca massa forestal.

Com a mesura preventiva, durant les primeres hores de l'incendi es van desallotjar una vintena de cases del carrer Garrotxa de la urbanització Mas Boscà.

A partir de les sis del matí, un cop el foc es va controlar, els veïns van poder tornar als seus domicilis.

Un helicòpter i sis mitjans terrestres dels Bombers van estar treballant tot el dia d'ahir per evitar que les flames revifessin.

Segons les primeres hipòtesis el foc de Roses hauria estat provocat. La zona on va començar fa que aquest pensament sigui el més fort.

Així ho va explicar l'alcalde de Roses, el convergent Carles Páramo, que va assegurar que el succés els havia "espantat molt".

Segons el batlle el fet que el foc comencés al costat d'una urbanització fa malpensar sobre el seu origen. L'alcalde va explicar que la zona cremada és una de les més boniques del municipi pel que espera que la vegetació es recuperi aviat.

L'incendi va obligar a desallotjar la majoria dels veïns del carrer Garrotxa, que van passar la nit a cases de familiars i amics o al pavelló de Roses.

A les sis del matí els Bombers van donar per estabilitzat el foc, per la qual cosa les persones desallotjades van poder tornar a casa seva.