L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha omplert prop de 200 autobusos a la demarcació de Girona per participar a la manifestació independentista de l'11 de Setembre. L'èxit de la convocatòria ha suposat que les empreses de transports quedin desbordades i s'hagi hagut de recórrer a altres societats de l'entorn de Barcelona per poder cobrir la contínua demanda d'independentistes. El coordinador de l'ANC al Gironès, Jordi Pagès, va assegurar ahir que han hagut de contractar una desena d'autocars de Sabadell perquè a Girona ja no es dóna l'abast. També s'ha descartat noliejar vehicles de la Catalunya Nord perquè s'encareix molt el preu.

El Gironès per la Independència (GxI), l'assemblea territorial gironina de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), assegura que ja ha venut 2.200 bitllets per anar des d'onze poblacions de la comarca del Gironès fins a Barcelona amb autocar el proper 11 de Setembre per participar a la Marxa cap a la Independència. De moment ja s'han omplert 39 autocars, i GxI calcula que superin la cinquantena d'aquí a la Diada, que transportarien més de 3.000 passatgers. Es preveu que des de Girona surtin 1.140 persones. Per encabir aquesta quantitat de persones GxI ha calgut noliejar autocars de les empreses gironines, però també d'algunes de l'àrea metropolitana de Barcelona. De totes maneres, l'entitat indica que si la venda de bitllets continua al ritme actual pot ser complicat atendre totes les peticions. Jordi Pagès va posar com a exemple el cas de Vilablareix on el quart autobús es va omplir només en un matí.

Mantenir els preus

Des de l'ANC s'està fent un esforç per continuar mantenint els ?preus dels bitllets que s'havien anunciat: 10 euros per als adults i 6 euros per als nens fins a 14 anys, en el cas que s'adquireixin abans del 5 de setembre. A partir del de 6 de setembre, els preus són de 12 euros per als adults i 8 euros per als nens fins a 14 anys. Qui compri els bitllets a través d'Internet cal sumar-hi, en ambdós casos, 0,8 euros per despeses de tramitació.

L'Assemblea Nacional Catalana va decidir modificar el recorregut de la mobilització de l'11 de Setembre per les previsions d'assistència, que han superat les expectatives de l'organització i d'acord amb la policia.

Segons van indicar, la manifestació començarà a les sis de la tarda la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia i acabarà a l'Avinguda del Marquès de l'Argentera, a prop del Parlament, on es farà l'acte polític, fins ara previst per a l'inici de la marxa. La repercussió de la Marxa cap a la Independència i el ritme de venda de bitllets d'autocar i tren per assistir a Barcelona ha fet "que les perspectives d'assistència superin totes les previsions inicials", va assegurar l'ANC.

Per tal de garantir el bon desenvolupament i fluïdesa de la manifestació independentista que l'ANC ha convocat per al dia 11 de Setembre a Barcelona com a culminació dels actes de la Marxa cap a la Independència, l'organització ha decidit modificar el recorregut de la marxa, d'acord amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Així, la marxa s'iniciarà a Gran Via amb Passeig de Gràcia i l'acte polític es farà al parc de la Ciutadella, a prop del Parlament. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, va anunciar aquest dimecres que rebria una delegació de l'ANC en acabar la manifestació.

La Marxa per la Independència es va aturar diumenge a Verges després que una caravana de vehicles estelats passegés pels diferents pobles. Més de 50 estelades penjaven de les quatre cruïlles principals. A la plaça Major es va fer la lectura del manifest, una ballada de sardanes i discursos per part de l'ANC i el cantant Josep Tero. Per altra part, el Gironès per la Independència va organitzar ahir una nova hissada de l'estelada al Museu d'Història de Girona.