Dos individus amb el rostre cobert que viatjaven en una motocicleta de gran cilindrada van tirotejar ahir al vespre una família al carrer d'Arbúcies de la urbanització Els Pinars, a Lloret de Mar, i després van fugir del lloc. L'home, de nacionalitat italiana, va rebre tres trets, l'infant -de tres anys- va quedar greument ferit amb una bala allotjada al cap i la dona, de nacionalitat espanyola, va resultar il·lesa. Tots tres van poder arribar a l'Hospital Comarcal de Blanes amb el vehicle en el qual viatjaven, que després va ser retirat per la policia local, qui el va entregar als Mossos d'Esquadra que s'han fet càrrec de la investigació. L'home va quedar ahir mateix fora de perill i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona mentre que el noi, presumiblement fill de la parella, va haver de ser evacuat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Els primers indicis apunten que els agressors es trobaven observant els moviments de la família quan aquesta, a un quart de vuit del vespre, va sortir de la seva vivenda i van ser sorpresos pels encaputxats, que els van tirotejar.

Mentre la família agredida va poder arribar a l'hospital de Blanes pels seus propis mitjans, els pistolers van fugir amb la motocicleta fins a la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres on, al carrer del Boix, van abandonar el vehicle en marxa, que no tenia placa de matrícula, i van pujar a l'interior d'un turisme platejat d'alta gamma, marca Audi, on sembla que els esperava una tercera persona.

Immediatament van seguir amb la fugida i ahir els Mossos d'Esquadra i la Gendarmerie havien muntat un important desplegament policial per tal d'aconseguir trobar el vehicle identificat i detenir els autors del tiroteig.

Al tancament d'aquesta edició es desconeixien encara les causes que haurien provocat aquesta agressió.

La ruta de fugida

Des del carrer d'Arbúcies de la urbanització Els Pinars fins al carrer del Boix de la urbanització Aiguaviva Park hi ha tres possibles rutes de fugida principals. L'opció més ràpida és sortir d'Els Pinars per la C-63 i accedir a Aiguaviva Park per l'entrada principal, recorregut de 4,9 quilòmetres que es pot fer en 11 minuts a velocitat moderada. L'altra opció és enfilar la C-63 però desviant-se per la urbanització Lloret Blau i accedir a Aiguaviva Park a través de la mateixa, recorregut de 5,9 quilòmetres i de catorze minuts. No obstant això, la ruta menys exposada és la que discorre a través de les tres urbanitzacions sense passar per la C-63, evasió que resulta molt més lenta.