Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home d'entre 30 i 35 anys que va aparèixer ahir a primera hora del matí mort en un camí de terra a Pont de Molins. Van ser uns veïns de la població els qui van donar la veu d'alarma a la policia després de trobar el cadàver poc després de les vuit del matí en aquest punt, a peu de la N-II en direcció a la Jonquera, a l'alçada del quilòmetre 761. La víctima presentava signes d'haver estat colpejat al cap de forma contundent amb algun objecte i no anava documentada, motiu pel qual l'àrea d'investigació criminal de Girona està treballant per saber qui era. La investigació continua oberta i, de moment, no s'ha produït cap detenció amb relació al cas. Està previst que avui es realitzi l'autòpsia. El cas està sota secret de sumari.

La troballa es va produir a primera hora del matí i, segons fonts policials, no feia gaire estona que havia mort. Els veïns que van trobar el cos sense vida de l'home van alertar el 112. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar Mossos, serveis mèdics i Bombers, que van treballar durant hores drenant un rec que hi ha al costat del camí per intentar trobar alguna pista o l'arma del crim.

Tot i que les fonts policials ahir no van confirmar-ho, un veí del municipi que va passar per la zona a quarts de nou assegura que va poder veure el cadàver "despullat i amb la camisa descordada" mentre els Mossos hi treballaven. "Li vaig poder veure els genitals. Era un home", constatava ahir al migdia. I és que des de primera hora, la situació va provocar múltiples conjectures entre els habitants d'aquesta població de poc més de 500 habitants. Al bar del municipi explicaven al migdia que "feien córrer" que es tractava d'una prostituta. I és que, segons va explicar l'alcalde, Josep Fuentes, fa un temps n'hi havia una que oferia els seus serveis en aquest punt a peu de carretera. "Després va desaparèixer", afegeix. Ningú, però, sabia de quin jove d'aquesta edat podia tractar-se el cadàver ni si era del municipi. Tampoc qui eren els veïns que el van trobar i van avisar la policia. "Si ho fós, suposo que ja ho sabríem, no?", es preguntaven alguns dels veïns.

El punt on es va trobar el cadàver és, segons Fuentes, molt poc concorregut. Tampoc hi ha cases al voltant, tret d'un petit negoci un pèl més allunyat i a l'altra banda de la carretera. "No el sol fer servir ningú. De fet, hi ha una tanca", explicava ahir l'alcalde. Ahir, però, ja no hi era i al terra s'hi podien apreciar taques de sang. Casualment, diu Fuentes, és un dels camins que condueix a l'antiga cort de porcs on vivia la Pepa i que va quedar afectada per les flames de l'incendi de fa un mes.

De fet, ahir podien apreciar-se clarament efectes del foc ?devastador que va cremar més de 10.000 hectàrees a la comarca. Els bombers també hi van treballar ahir però per drenar un rec que creua la ?carretera en direcció Figueres i on buscaven proves o indicis sobre els fets. El cos es va traslladar a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on avui li practicaran l'autòpsia.

L'última mort violenta que es va produir a la comarca va tenir lloc a Figueres el passat mes d'abril. La víctima, de 93 anys, va aparèixer morta a casa seva també amb un fort cop al cap i els seus familiars el van trobar tapat amb una estora. Dijous passat també va aparèixer un altre cadàver en un camí de Roses. En aquest cas, es tractava d'un indigent que hauria mort per causes naturals.