Més de 280 blocaires especialitzats en turisme, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació social de l'àmbit dels viatges d'arreu del món, s'han inscrit al congrés TBEX Europa. Aquesta és la reunió anual més important del sector que tindrà lloc a Girona el 21 i 22 de setembre, segons va informar l'organització, el Patronat de Turisme Costa Brava.

La xifra de participants duplica les expectatives i ha diversificat la procedència dels congressistes que, en la seva majoria, seran originaris dels Estats Units (34%). La segona nacionalitat més destacada serà l'espanyola (26%), seguida de la britànica (13%), alemanya (6%), canadenc (5%), francesa (4%) i italiana (4%). El Patronat de Turisme ha programat diverses activitats per donar a conèixer als blocaires la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb visites temàtiques.

L'objectiu de totes aquestes accions és generar contingut rellevant i de qualitat a Internet relacionada amb aquesta destinació turística i augmentar el tràfic dels portals oficials.

Es tanquen amb cent seixanta participants les inscripcions a les quatre excursions d'una jornada a les comarques gironines, que es faran el dia abans i el dia després del congrés. S'hi donaran a conèixer aspectes culturals, naturals, gastronòmics, paisatgístics i tradicionals de la demarcació.

Coincidint amb l'esdeveniment mundial, el Patronat de Turisme ja va anunciar la programació d'un conjunt d'activitats dirigides als blocaires participants amb l'objectiu de donar-los a conèixer la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i fer-ne difusió. Tres setmanes abans de la celebració del congrés, el Patronat de Turisme ja ha tancat les cent seixanta places de què disposava per a les excursions d'una jornada el dia abans i el dia després del congrés.

Els blocaires participants, segons inscripció, prendran part a les excursions següents: Dalí i celler de la DO Empordà; Poblacions de pescadors; La vall de Núria; i Cales, jardins i cava.

Amb aquestes accions el Patronat persegueix generar contingut rellevant i de qualitat a la xarxa i augmentar el tràfic del portal oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.