Gabriele Biondo i el seu fill Francesco, que el vespre de dilluns van ser tirotejats al carrer Arbúcies de la urbanització Els Pinars, a Lloret de Mar, continuen ingressats a la unitat de cures intensives de l'hospital Vall d'Hebron, a Barcelona, en estat greu però estable. Els Mossos d'Esquadra continuen buscant els encaputxats que van disparar a les víctimes que, en aquell moment, es trobaven a bord d'un dels cotxes familiars -model Nissan Qashqai- acompanyats de la mare del menor, Pilar, la qual està embarassada de vuit mesos i feia dies que no anava a treballar perquè li havien concedit la baixa per maternitat, segons expliquen algunes de les companyes de feina que compartien el torn de matí a la fleca del supermercat Caprabo de Fenals.

La família vivía al número 27 del carrer Cardona però va ser en girar el revolt que enllaça amb el carrer Arbúcies -on hi ha la cruïlla per desviar-se cap a la sortida de la urbanització- que presumiblement van ser atacats, ja que és la zona on van trobar-se més vidres al terra.

Els veïns es troben consternats pels fets i ningú recorda moviments sospitosos els darrers dies. Tampoc hi ha ningú que asseguri haver presenciat els fets però sí haver sentit els trets. És el cas dels residents al número 4 del carrer Cardona, que relaten com a quarts de vuit del dilluns van sentir les detonacions de l'arma utilitzada pels assaltants. Tanmateix, la intensitat del so els va fer confondre els trets per petards.

La resta de veïns consultats per aquest diari asseguren que no van sentir absolutament res. No obstant això, Ana Belén, que resideix dues cases contigües a la de les víctimes, recorda que el dilluns, mentre era a la cuina, va veure el reflex de llums d'un vehicle que pujava i baixava pel carrer Cardona, cosa que li va estranyar perquè es tracta d'un carrer sense sortida. El seu marit també afegeix que el darrer hivern s'havien vist moltes furgonetes en aquell carrer "però clar, també hi ha molta gent que busca feina i porta currículums", va afegir.

La veïna del número 24 i el seu marit sí que recorden haver vist en alguna ocasió cotxes que baixaven en direcció la casa de les víctimes però mai van sospitar res estrany ni van sentir aldarulls o discussions. De fet, asseguren que tampoc es freqüentaven més enllà de les salutacions habituals entre veïns.

La major part dels residents del carrer Cardona que viuen a la ?urbanització de forma permanent coincideixen a indicar que la relació amb les víctimes era cordial, tot i que ningú hi mantenia amistat ?íntima. Ara bé, sí que havien vist el nen jugar al carrer, davant de la casa dels pares en diverses ocasions i alguns en destaquen la seva amabilitat.

Dilluns al vespre, dos encaputxats van disparar repetidament contra la família i van ferir el pare i el fill, la mare va resultar il·lesa. Els agredits van poder arribar a l'Hospital Comarcal de Blanes pels seus propis mitjans i una vegada allà el Sistema d'Emergències Mèdiques els va evacuar a l'hospital de la Vall d'Hebron mentre la policia local va retirar el cotxe tirotejat -sembla que presentava fins a vuit orificis de bala- i iniciava una intensa recerca dels encaputxats, que van abandonar la motocicleta utilitzada per perpetrar el crim a la urbanització Aiguaviva Parc i després van pujar en un vehicle platejat de gamma alta.