El sindicat Unió de Pagesos (UP) va afirmar que la població de senglars que fa malbé collites agrícoles a les comarques de Girona ha augmentat després de la sequera i els incendis d'aquest estiu. Els pagesos alerten que durant les últimes setmanes han vist "moltes cries pels camps de conreu". Els peritatges que s'estan duent a terme a les finques més afectades per les destrosses que provoquen els senglars evidencien el "cost econòmic que està suportant la pagesia, que fins ara mai ha estat indemnitzada per les àrees de caça responsables de cada zona", destaca el sindicat en una nota de premsa.

El sindicat UP constata que la sequera ha fet incrementar la mobilitat del senglar, "que surt dels boscos i muntanyes per alimentar-se a les planes agrícoles, i que els camps que es troben en zones boscoses ja fa anys que són totalment inviables a causa de les destrosses que provoca". El sindicat alerta que els animals causen estralls a totes les comarques, des del Ripollès fins al Baix Empordà, de la Garrotxa al Pla de l'Estany i de la Selva al Gironès. Fins i tot poc després de produir-se els incendis d'aquest estiu a l'Alt Empordà, la pagesia va constatar que els senglars arrasaven les zones de conreu que no es van cremar.

Unió de Pagesos demana a les àrees de caça que, a banda de les motivacions esportives, donin prioritat al seu deure de mantenir el control de la població cinegètica, ja que "els senglars arriben a posar en perill la continuïtat de moltes explotacions, a més del paisatge i la biodiversitat ambiental del territori". UP reclama també Departament d'Agricultura que exigeixi que els plans de gestió cinegètica siguin adequats a les necessitats d'equilibri.