Una reivindicació històrica de Blanes i Lloret comença a ser una realitat després que el Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de la Generalitat hagi tret a licitació el concurs per a la redacció del projecte del carril bus segregat entre les dues poblacions. Es tracta d'una carril que s'allargarà 6,25 quilòmetres i constarà de dos carrils, un per cada sentit de circulació i seran del voltant dels 3,5 meters d'amplada. El recorregut s'iniciarà a la rotonda de l'avinguda d'Europa de Blanes i finalitzarà a la rotonda de l'avinguda Just Marlès de Lloret, a tocar l'estació d'autobusos. Tot i que inicialment no es preveu introduir-hi un tramvia, en un futur també s'hi podria col·locar en la plataforma del bus.

Pel que fa a les alternatives d'estudi, el TES veu com a preferent la número 1 i la 3 ambdues amb un cost superior als 30 milions d'euros, la primera és de 32,1 i la tercera de 30,4 milions. El motiu pel qual posen aquestes com a recomanades és perquè compten amb un carril bus interior i així, s'assegura a la memòria de treball, es podran mantenir els nivells de servei respecte a la situació actual.

Ambdues opcions plantegen una plataforma reservada per al bus en els dos sentits de circulació mentre que la dos preveia, un carril bus a la part exterior de la calaçada. La primera a més, proposa segregar totalment la circulació d'autobús i vehicle privat amb una separació física a cada costat de la plataforma reservada mentre que la tres dibuixa un separador entre els dos sentits de circulació amb un separador remuntable per així delimitar el carril bus. També hi ha un carril bici al llarg del recorregut en les dues opcions preferents.

Pel que fa a les reaccions al territori, l'alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) es felicitava que finalment el Govern hagi posat a licitació el projecte i destaca que si bé dependrà de les disponibilitats pressupostàries "s'ha iniciat el procés i hi haurà els projectes tramitats". L'alcalde de Lloret per la seva banda Romà Codina (CiU) en declaracions a Ràdio Girona també va lloar la bona notícia i va dir que esperava que pogués ser una realitat a finals de legislatura.

Des del TES destaquen que la posada en marxa dependrà de les disponibilitats pressupostàries però que ara s'inicia un procés important com és la redacció del projecte.

Segons la memòria del projecte quan es posi en marxa el carril bus hi haurà un estalvi de temps important pel transport col·lectiu ja que no afectarà el trànsit privat i a més, els busos tindran preferència. La implantació del carril bus, s'indica, representarà un estalvi de temps de recorregut en hora punta d'11,62 minuts pel transport col·lectiu regular sobre els 24,32 minuts actuals.

El Govern de la Generalitat ha tret a concurs la redacció del projecte constructiu per 432.482 euros i es preveu que el termini d'execució del contracte sigui de 10 mesos.