A mitjans de juliol ja ho anunciava però avui serà una realitat: l'exacaldessa de Tossa de Mar la socialista Pilar Mundet deixa la política municipal després de 25 anys en actiu i donarà el relleu de portaveu del grup municipal a la seva número tres, Anna Gata.

La resolució del Tribunal de Comptes on s'anunciava que no veia irregularitats en els crèdits del mandat de Pilar Mundet entre els anys 2003 i 2007 és el que va fer acabar de prendre la decisió a la cap del PSC de Tossa. De fet així ho va manifestar el juliol dient que "després d'aquesta resolució d'inocència, puc marxar de la vida política amb la cara ben alta i ben tranquil·la. Ho estava esperant per donar el pas". Un cop dit això, l'actual tinent d'alcalde de Tossa va presentar la renúncia a l'alcaldessa Gisela Saladich (TU) que avui es farà pública en el plenari.

Pilar Mundet s'ha caracteritzat per ser una política amb les idees clares i ha defensat sempre allò que creia fins al final. Fins i tot ara estant al govern amb el grup del TU de l'alcaldessa Gisela Saladich s'ha mostrat contrària a recuperar el projecte de fer un port esportiu amb hotel de luxe i deu xalets al municipi malgrat ser al govern.

Però si per alguna cosa també se la recordràa serà pels durs enfrontaments amb CiU i sobretot amb l'equip convergent que va governar durant el darrer mandat a Tossa. Va protagonitzar baralles dialèctiques amb l'exlalcadssa convergent Imma Colom. Des de l'any 1995 l'Ajuntament deTossa ha estat liderat per dones, amb caràcter i Mundet no n'és una excepció.

Ha estat alcaldessa en tres ocasions, el 1991, el 1999 però l'any 2000 una aliança entre AET i CiU va provocar que la perdés perquè li van presentar una moció de censura. I l'últim mandat, aquest sí sencer, el del 2003 va governar amb ERC. Durant el govern de CiU va estar a l'oposició i ara torna a ser al poder però ho deixa un any després d'accedir-hi i dóna el relleu a una nova portaveu del grup Anna Gata.

A banda de ser alcaldessa, Pilar Mundet va iniciar la seva vida política local presentant-se per primera vegada a les eleccions municipals de Tossa el 1987 com a número cinc de la llista. I el 1991, ja va encapçalar els socialistes i ho ha seguit fent des d'aquell any. A banda, també ha estat consellera comarcal i diputada provincial.

Quant a formació, Pilar Mundet és llicenciada en Filologia Espanyola i Catalana i professora de llengua i literatura. I de fet, ara a l'Ajuntament s'encarrega entre d'altres de la regidoria de Cultura.