L'Ajuntament de Lloret de Mar es planteja ubicar els nous centres de culte que es vulguin construir al municipi en zona industrial i el barri de Fenals. Una situació que en aquests moments no està encara acordada amb les parts però que el grup municipal del Millor, a l'oposició, denuncia. I és que al seu parer si bé tots els centres de culte existents en les ubicacions actuals "no han suposat cap tipus de conflicte" en canvi, no estan conformes a permetre aquesta activitat en zones residencials de vivendes com són la del barri de Fenals i Santa Clotilde.

Per això, reclamen que s'ubiquin "exclusivament ubicats en la zona industrial de la vila o a la zona amplia de naus industrials davant del cap del Rieral". Al seu parer seria el millor indret i destaca que la proposta feta per l'equip de govern de Lloret (CiU i ERC) als veïns compta amb l'oposició d'aquests. Finalment, el grup del Millor liderat per Marc Fuertes destaca en un comunicat que no entén perquè no es proposin d'altres zones residencials del municipi i només es concentrin a Fenals.

El regidor de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana de Lloret Jordi Martínez (CiU) per la seva banda destaca que no hi ha cap decisió presa sobre la ubicació dels centres de culte de nova creació i que es decidirà conjuntament amb els grups municipals i la reunió pendent amb els veïns i les diferents comunitats religioses.

El setembre de l'any passat Lloret va declarar una suspensió de llicències per a nous centres de culte precisament per buscar noves ubicacions. I segons Martínez el que s'ha estudiat per tal de trobar-los nous emplaçaments són zones amb vials amples, bones comunicacions, que no puguin molestar els veïns, entre d'altres.

La modificació del pla general que s'ha de fer per permetre aquestes noves ubicacions s'havia d'aprovar en el darrer ple de juliol però es va retirar el punt de l'ordre del dia. Segons el Millor això es deu que faltava una regidora del PSC i impossibilitava l'aprovació del punt perquè l'equip de govern necessitava del suport de tot el grup socialista en estar en minoria.