La cara i la creu que va mostrar dimecres el Ministeri de Foment amb l'anunci de la pròxima adjudicació del tram Sils-Caldes de Malavella, d'una banda; i de la intenció de replantejar-se el desdoblament entre Maçanet i Tordera; de l'altra, va deixar ahir tan desconcertats com enfadats els alcaldes de les zones afectades. I és que, si bé l'adjudicació propera de les obres d'un tram que porta tres anys paralitzat hauria de ser una bona notícia, els batlles són cautelosos, ja que les promeses sobre aquesta esperada notícia s'han anat repetint en el temps i mai s'han acabat complint. Pel que fa la recerca d'altres opcions al tram que connecta les comarques gironines amb la província de Barcelona, el rebuig és evident.

L'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, va alertar ahir, una vegada més, que la situació "és molt denigrant". "No hi ha voluntat de fer-ho i s'ha acabat", va sentenciar Guinó, lamentant que l'Estat mai s'hagi acabat de pronunciar amb claredat sobre les seves intencions al voltant de la N-II. "No sé què opinar ja. Ens han dit tantes coses... però això està parat i els morts es van sumant", afirmava. El batlle de Maçanet també va criticar que durant la visita dels alcaldes a Madrid per reclamar l'obra, la sensació que va tenir va ser de desinterès. "Els grups ens feien anar de sala en sala, i tots ens escoltaven mirant el rellotge. No es posaven a la nostra pell. Tot allò quedava molt lluny", va denunciar. Guinó va demanar també que es fagi justícia entre Caldes i Maçanet, per on passa un elevat volum de trànsit. "Són pocs quilòmetres, però clama al cel", va afirmar.

d'aquest tema", va sentenciar. Balliu va ser ferm i contundent, i va voler demostrar així el seu descontent pel nombre de vegades en el que ja s'ha promès l'inici de les obres en aquest tram. "Són celebracions que es fan dures d'empassar perquè ja ho hem fet cinc vegades i no ha passat res", va explicar.

L'alcalde de Sils, Martí Noguer, es va mostrar una mica més esperançat. "Esperem que aquesta vegada vagi de debó. Quan veiem les màquines treballar, ja ho podrem celebrar", va afirmar. Noguer també va advertir que "s'hauria de fer un cop de cap i arribar fins a Maçanet com a mínim", i va lamentar que només es fagi "aquest petit tram". D'altra banda, també va lamentar la manca de comunicació del nou govern. "Abans ens donaven llargues, ara ni això", va explicar.