La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté aquest dissabte la fase de prealerta del pla Infocat pel risc d'incendi que afecta sobretot les demarcacions de Terres de l'Ebre, Tarragona i Lleida, a més de les comarques de l'Anoia i l'Alt Empordà. Segons el mapa diari de perill d'incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill de foc és entre molt alt i extrem a les Terres de l'Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta), Tarragona (Alt i Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) i al massís de l'Albera (Alt Empordà). A Ponent, les comarques centrals, el Maresme i interior de Girona el perill és entre moderat i alt.

El perill oscil·la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu. La DGPC fa especial èmfasi en demanar als ciutadans que no llencin burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi. Si es divisa una columna de fum, cal trucar immediatament al telèfon d'emergències 112 indicant la posició i la de la columna de fum amb la màxima precisió possible.

Cremen 1.000 metres quadrats a Lleida

Un dia més, els Bombers de la Generalitat continuen amb el mateix dispositiu de Campanya, en una jornada en què, des de les 00.00 hores, han treballat en 6 serveis per incendis de vegetació. El més important ha estat al terme municipal de Lleida, on han cremat 1.000 metres quadrats de matolls al Turó de la Sardera. L'avís de l'incendi ha arribat a les 03.26 hores de la passada matinada. Hi ha treballat una sola dotació dels Bombers, que en poc més d'una hora ja tenia totalment extingit el foc. La resta d'incendis en què han hagut de treballar els Bombers fins ara han afectat menys de 100 metres quadrats.

Màximes en alça

D'acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant aquest dissabte predominarà el cel serè o poc ennuvolat a causa de la presència d'alguns núvols alts i prims. Tot i així, s'espera la formació d'algunes nuvolades al litoral central i cap al prelitoral i serralada transversal, així com algun núvol aïllat al Pirineu. No es preveuen precipitacions. Pel que fa a les temperatures patiran un lleuger ascens i oscil·laran entre els 25 i 30 ºC a tot el Principat, per bé que en alguns punts de Ponent i la Vall de l'Ebre és possible que arribin fins als 32 ºC.

Bufarà la tramuntana al nord de l'Empordà entre fluixa i moderada. A la resta del territori s'imposarà el vent de component sud i est entre fluix i moderat, encara que a l'oest de la Depressió Central s'espera vent de component oest fins a l'inici de la tarda.