La Generalitat de Catalunya va cedir a Banyoles l'ús d'exposició de l'obra de Jordi Tolosa "Del plom al dígit". L'obra restarà temporalment exposada a l'espai El Puntal d'Arts, de la Fundació privada Lluís Coromina, al carrer Girona de Banyoles. Segons informa Ràdio Banyoles, aquest passat divendres, l'Ajuntament de Banyoles, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i NEM -B, SL. van signar el contracte de cessió a Banyoles de l'ús d'exposició, sense perdre la propietat, de l'obra de l'artista Jordi Tolosa titulada "Del plom al dígit".

Tolosa va produir l'obra en motiu de l'exposició de l'any 2010 amb el nom "Del plom al dígit. 30 anys de publicacions del Departament de Cultura de la Generalitat. Homenatge a Joan Llobet".

Es tracta d'una instal·lació contemporània que combina l'art i el llenguatge. És una obra de concepte feta amb lletres de ferro, només consonants, a dins de contenidors. A la sala hi ha una pantalla on s'hi pot veure la boca del mateix Jordi Tolosa pronunciant les 5 vocals.

"Del plom al dígit" estarà temporalment exposada a l'espai El Puntal, de la Fundació privada Lluís Coromina, al carrer Girona de Banyoles.