Les urgències nocturnes als CAP de Lloret de Mar van tornar a tancar ahir després d'haver estat operatives cada dia des del passat 20 de juny. Coincidint precisament amb aquesta nova aturada del servei continuat, i com a mesura de protesta en contra d'aquesta decisió i de les retallades en sanitat, una vintena de militants i simpatitzants d'ICV-EUiA de la localitat es van concentrar ahir davant del CAP i uns vuit van passar la nit al centre sanitari del carrer Girona. "No volem que quedi en l'oblit la nostra lluita. Aquest CAP ja no tornarà a obrir per les nits fins el juny de l'any que ve", va recordar Javier Rodríguez Pacios, portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA. "Aquest tancament és un acte simbòlic. Demà [avui] al matí, quan arribi el personal del CAP marxarem perquè puguin treballar", va afegir el regidor.

Pacios va recordar que Lloret de Mar té una població "empadronada" d'uns 40.000 habitants i que arriba a una mitjana de 60.000 habitants de mitjana durant l'any, però que tot i això -va denunciar- no té cap centre d'atenció primària obert a les nits. "És com si poblacions com Granollers no tinguessin cap centre sanitari obert per les nits", va comentar Pacios.

Cal recordar que el 17 d'octubre de l'any passat els CAP de la Selva marítima van deixar de funcionar a les nits i només s'han posat en funcionament durant tres mesos a l'estiu. Durant aquest temps, va recordar Pacios, s'han aprovat mocions per reobrir les urgències durant l'any, però no s'ha aconseguit res. "CiU i ERC de Lloret no han fet la feina, per això ens veiem obligats a recordar que els CAP estan tancats", va afirmar Pacios, que va afegir la importància de les urgències pels veïns de Lloret i per visitants com els de l'Imserso que arriben fora de temporada. "És un cúmul de despropòsits que té un objectiu final, que és privatitzar la sanitat", va denunciar Javier Rodríguez Pacios.

Per altra banda, el passat 12 de setembre prop d'un centenar de persones de la Plataforma Units pels CAP es van concentrar davant del centre d'atenció primària de Breda per commemorar "una data trista": el primer aniversari del tancament de les urgències nocturnes a la Selva interior. Segons van destacar en un comunicat, es tracta d'una "infàmia que durant el primer any d'existència ja s'ha manifestat". I van denunciar "el rocambolesc episodi pel qual un veï de Breda de 40 anys va morir després d'esperar 40 minuts per rebre la primera assistència".