La renúncia de Joaquim Nadal a encapçalar la llista de Girona al Parlament en la propera convocatòria ha obert literalment la veda dins del PSC per postular-se com a candidat. Des de fa setmanes, els moviments s'han intensificat per veure qui està més ben posicionat quan toqui el moment d'escollir.

Oficialment, no hi haurà cap procés d'elecció de candidatura fins que no es tanqui tot el reglament de primàries. Un text que no es farà public fins l'octubre i que només ha de servir per regular el procediment d'elecció del candidat a la presidència de la Generalitat. Tanmateix, l'elecció d'un aspirant o un altre podria condicionar el cap de llista Girona.

El canvi afavorit per la direcció nacional, en el qual es va rellevar Joaquim Nadal com a president del grup parlamentari, ha suposat que l'encara president del PSC a les comarques gironines hagi anunciat que no tornarà a anar al Parlament. La seva sortida podria estar acompanyada dels altres dos representants gironins. L'exconsellera Marina Geli i l'alcalde de Campdevànol, Esteve Pujol. El representant del Ripollès és qui té més números per quedar-se, atès que les dificultats d'implantació del PSC fa difícil trobar un candidat de la zona.

El debat però se centra en qui encapçalarà la llista. El primer secretari Juli Fernández, actual alcalde de Palafrugell, s'ha posat a disposició de la direcció nacional, encara que no es pronuncia sobre el procés. També s'afegeixen els noms l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i la portaveu de Girona, Pia Bosch.

En el cas que Esteve Pujol acabi quedant a la llista, només hi haurà lloc per dues persones. La victòria a les primàries, sigui del sector oficialista que lidera Pere Navarro o siguin els partidaris d'Àngel Ros, podria acabar per decantar la balança. Al final, entre Pia Bosch i Juli Fernández, podria estar la clau de la llista gironina.