L'aerolínea de baix cost Ryanair va anunciar ahir que tornarà a operar la ruta de Girona a Londres Luton a partir de l'1 de desembre, per la qual cosa es reforçarà la connectivitat de la Costa Brava amb el mercat britànic juntament amb la ruta a Manchester.

Segons va informar la companyia irlandesa de baix cost en un comunicat, la ruta a Luton operarà amb tres freqüències setmanals: els dimarts, dijous i dissabtes.

L'aerolínia confia que "més turistes anglesos podran seguir gaudint dels actius turístics de Girona i de la Costa Brava, com les seves platges, gastronomia, monuments i camps de golf", mentre que com a contrapartida els catalans podran gaudir més fàcilment de la capital anglesa.

Apareix i desapareix

La de Luton és una ruta Guadiana per Ryanair, almenys a Girona, d'on va apareixent i despareixent depenent de les relacions que tingui la companyia amb les administracions catalanes en cada moment.

Tanmateix, aquesta vegada la recupera en un moment en què les relacions amb l'administració no passen pel millor moment. A començament d'agost, Ryanair va anunciar que durant la temporada d'hivern mantindria a Girona 21 rutes i 78 freqüències setmanals. Un fet que significa una reducció de fins a 37 rutes respecte a l'estiu, i que provocarà amb tota seguretat que no es pugui arribar als 3 milions de passatgers anuals cordats amb la Generalitat, qui ja va advertir que reduirà l'aportació a la companyia.

La reducció que va anunciar el 3 d'agost la companyia irlandesa significa també que l'activitat a l'aeroport de Girona quedarà encara més reduïda que l'hivern passat, quan Ryanair va retallar el nombre de vols com a mesura de pressió en el marc de les negociacions del nou contracte amb la Generalitat. Llavors, l'aeroport gironí es va quedar amb 25 rutes. Un any més tard, l'aeroport gironí es queda amb 21, quatre menys. Entre els vols que va suprimir Ryanair per a aquest hivern, hi havia algunes de les principals capitals europees, com Dublín o Brussel·les. I també Londres, toti que finalment ha decidit recuperar-la.

Luton, població on es troba l'aeroport que connectarà amb el de Girona, es troba només relativament a prop de Londres: 51 quilòmetres al nord de la capital.

Es tracta d'una ciutat d'uns 200.000 habitants i el seu aeeroport és un dels més importants de la regió londinenca.

Les connexions amb Londres no ofereixen cap problema, ja que hi ha una xarxa de busos, així com línies ferroviàries entre totes dues ciutats. Un bus llançadora a la porta de la terminal, amb freqüència cada deu minuts, porta els viatgers fins l'estació, que es troba a uns 25 minuts. També hi ha línies de bus directament a Londres, les 24 hores del dia.