L'Ajuntament de Blanes ha invertit més de 800.000 euros a millorar la recollida d'aigües pluvials. Les obres tenen per objectiu fer la instal·lació de la xarxa de recollida d'aigües pluvials a una zona del barri de la Plantera. Més concretament, es tracta de l'àmbit comprès entre els carrers Pablo Neruda i Josep Carner, l'avinguda d'Extremadura i el carrer Astúries, incloent la plaça Càceres i vials adjacents. El projecte consisteix principalment a obrir rases on s'instal·laran les canonades per fer la conducció de les aigües pluvials, així com la dotació dels corresponents embornals.

Els treballs van començar la setmana passada i compten amb un pressupost de 816.808,42 euros. D'aquesta quantitat, 350.000 euros es financen amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava i la resta amb la taxa de clavegueram ordinària a través de la partida amb què compta l'empresa adjudicatària per fer millores a la xarxa. Així, doncs, no hi ha quota de contribucions especials per als veïns.

Segons el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, els treballs que s'han iniciat serviran per donar solució a una zona que durant els darrers anys ha estat patint inundacions i causant problemes principalment en garatges i baixos d'habitatges. "És una bona notícia per als veïns d'aquest barri, perquè és una reivindicació històrica de l'Associació de Veïns", va comentar. L'empresa Aigües de Blanes s'encarrega de les obres, que compten amb un termini d'execució d'uns cinc mesos i, per tant, podrien estar a principis d'any.