L'estelada que onejava des del dia de la Diada a la rotonda dels Ranxers de Vidreres, és història després que uns brètols la cremessin la nit de dilluns a dimarts. Aquesta bandera independentista la va instal·lar l'Ajuntament de Vidreres per commemorar la Diada i s'havia quedat des d'aquell dia penjada en un màstil en aquesta rotonda que hi ha a l'entrada del municipi venint de Sils.

El tinent d'alcalde Eduard Adrobau (VST-ERC) lamentava ahir els fets i va destacar que si bé encara no s'ha pogut saber qui ha fet aquesta bretolada, l'Ajuntament ho esbrinarà. A més, el regidor va destacar que aquest no és els primer "atac" que pateix una estelada al municipi de Vidreres sinó que una va desaparèixer pels voltants de la Festa Major.

Llavors, els membres de l'Assemblea Nacional Catalana del municipi en van penjar una a la rotonda que hi ha davant del centre d'atenció primària (CAP) de la població, que es troba al final del carrer Costa Brava de Vidreres i que també estava subjectada en un màstil. En aquesta ocasió la bandera no va ser calcinada sinó que va desaparèixer als pocs dies d'haver-se penjat. La bandera cremada dilluns a la nit va ser reemplaçada als cap d'unes hores per una senyera que torna a onejar a la rotonda dels Ranxers.