"Qui mana a la Policia Local de la Bisbal?", es pregunta el col·lectiu de jovent independentista Arran del Baix Empordà. El matí de la Diada de Catalunya un agent de la Policia Local de la Bisbal d'Empordà va procedir a retirar una estelada que la nit anterior Arran havia col·locat a la rotonda d'entrada a la localitat (per Corçà), en un màstil en què l'Ajuntament hi havia penjat una setmana abans la Senyera. La patrulla de la Policia Local hi va acudir requerida pel regidor del PP a l'oposició, Andrés Cano, que va ordenar que es retirés l'estelada. Aquest succés ha motivat que l'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), hagi emès una ordre especial al servei de la Policia Local perquè qualsevol ordre que rebin d'un regidor sigui consultada abans d'executar-la amb el batlle o el regidor de la Policia Local (actualment és el propi Aparicio).

La decisió del batlle és insòlita ja que, com explica, "sempre s'ha respectat que fos el govern i, principalment l'alcalde, el que dongui ordres". El batlle parla amb coneixement de causa atès que va ser regidor de la Policia Local del 1999 al 2007. En tot cas, no és la primera ocasió en què Cano vol donar ordres a la policia. En una anterior ocasió, ja en va donar a un altre agent, que li va fer cas a mitges, tot i que Aparicio no ha concretat de què es tractava.

El batlle ha explicat que es va assabentar de la retirada de l'estelada per l'ordre del regidor del PP el dia 12, quan va consultar les actuacions del cos policial. Aparicio comenta que la patrulla no va consultar ni el cap ni a l'alcalde perquè l'agent "va entendre que era una ordre d'un regidor i que era correcte".

Precisament, Cano assegura que va actuar així perquè "qualsevol regidor té potestar per ordenar a la Policia Local" i perquè "segons la llei, una bandera que no és constitucional s'ha de retirar si està en un lloc públic". En tot cas, precisa que "si hagués estat una bandera espanyola, també l'hauria fet retirar perquè és una provocació" el dia de la Diada. Per Cano, l'estelada també "és una provocació perquè no tothom opina de la mateixa manera", en aquest sentit, assegura que "centenars de persones" se li van queixar per la presència de la bandera independentista. A més, ha indicat que l'opció de l'Ajuntament va ser posar la Senyera, "que ens representa a tots", i no l'estelada. I conclou que hi ha coses més importants a tractar que les banderes.