El propietari i gerent de Terra Remota de Sant Climent Sescebes, Marc Bournazeau, ha quantificat en 50.000 euros les pèrdues a la propietat del celler arran del gran incendi que va afectar la comarca a finals de juliol. Segons ha explicat, el foc va envoltar la finca, situada a pocs quilòmetres de Capmany, i va cremar zones boscoses del voltant de les vinyes, tanques naturals de la finca i de l'embassament d'aigua que tenen i també dues fileres de vinya. "Afortunadament, la vinya actua com a tallafoc natural, i per això va resultar lleument afectada", assegura. Les flames, a més, van malmetre també d'altres instal·lacions com la línia de telèfon, entre d'altres. "Episodis com aquest posen en relleu la importància d'aquest sector a l'Empordà i no només com a part integran del paisatge", insisteix Bournazeau.

El celler va iniciar la verema el passat mes d'agost amb les varietats Chenin banc i Garnatxa blanca i no compta acabar-la fins a mitjans del proper mes d'octubre, en un any, diuen, marcat per la persistència de la sequera, que ha ocasionat rendiments "especialment baixos". "La qualitat, en canvi, es preveu excel·lent", afegeixen.

Una nova anyada

Terra Remota compta amb 23 hectàrees de vinya. D'entre aquestes, n'hi ha dues de sòl granític on el celler conrea els ceps de Syrah amb els quals elabora el seu vi Clos Adrien, que enguany arriba a l'anyada 2009 -la quarta des que aquest vi va sortir al mercat.