Ahir, dijous 20 de setembre, al vespre, el Castell de Sant Gregori va tenir lloc la recepció oficial de benvinguda als tres-cents cinquanta blocaires participants al congrés «TBEX Europa Costa Brava», ofert pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turístic de la Diputació de Girona, impulsor de l´esdeveniment a la demarcació de Girona.

La recepció va començar amb una breu intervenció a càrrec del Rick Calvert, soci propietari de Blog World & New Media Expo, empresa nord-americana encarregada de l´organització de «TBEX», Travel Blog Exchange, i de Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en què es va emplaçar als participants a gaudir del congrés i de la demarcació durant tota la seva estada.

Seguidament es va donar pas a l´actuació dels castellers Els Marrecs de Salt i al còctel a peu dret, a càrrec del restaurant El Celler de Can Roca, en què es van degustar plats de la cuina gironina, vins de la DO Empordà, cerveses locals i cava per tal de donar a conèixer la gastronomia autòctona als convidats.

L´acte va concloure amb l´actuació musical oferta pel grup d´havaneres Els Cremats, que va dinamitzar l´esdeveniment, i amb què es van donar per iniciats els actes i programes del congrés «TBEX Europa Costa Brava».

Seguidament, els dies 21 i 22 de setembre se celebra a l´Auditori Palau de Congressos de Girona, el congrés «TBEX Europa Costa Brava» amb conferències i sessions en què, entre d´altres, es tractaran temes sobre comerç i comunitat, creació de continguts de viatges i turisme, i creació de marca.

El congrés compta amb les ponències d´experts de l´àmbit, entre els quals hi ha Amy Porterfield, CC Chapman, Peter Shankman o Chris Gillebeau.

El programa es pot descarregar des del web oficial «TBEX».