L'associació de defensa del patrimoni natural del Pla de l'Estany Limnos fa campanya a favor de la plataforma ciutadana Salvem Sotamonestir com a Banyolí de l'Any, una distinció que l'Ajuntament atorga per reconèixer públicament l'activitat de persones, empreses o entitats de la ciutat.

Salvem Sotamonestir es va constituir com a reacció al projecte de reurbanització de la ronda Monestir i la riera Canaleta de Banyoles, defensant-ne la protecció i sobretot de les hortes. Les ?reivindicacions d'aquesta plataforma contrasten amb la visió de l'equip de govern municipal, que a principis d'estiu va obrir un període per presentar al·legacions al projecte urbanístic que es tancarà el 13 d'octubre.

Per defensar Salvem Sotamonestir com a candidat al Banyolí de l'Any, Limnos argumenta que aquesta plataforma "és la suma de diferents persones i col·lectius amb sensibilitats diverses que té com a objectiu la preservació i l'ordenació digna d'un espai únic de Banyoles"; i que en "promou la defensa dels valors paisatgístics, ambientals, de patrimoni històric, culturals i socials per sobre dels estrictament especulatius".

Els Premis Banyolí de l'Any es concediran tenint en compte el resultat d'una votació popular de propostes que es tancarà demà, 21 de setembre, i que es pot fer a través del web de l'Ajuntament o unes butlletes específiques.

D'altra banda, Salvem Sotamonestir ha recollit més de 1.000 firmes contra el projecte urbanístic que els dóna nom i el proper dissabte 29 realitzarà un taller pràctic per tal d'ensenyar a elaborar al·legacions.