L'home rus que el passat 13 de setembre va ser ajusticiat a Lloret de Mar podria estar relacionat amb petites activitats delictives, com ara el robatori de cotxes, i el crim podria estar motivat per una venjança en relació amb aquestes activitats; per la qual cosa s'està intentant trobar els que es dedicaven a aquests menesters juntament amb Alexei Propokovich, la víctima que va perdre la vida sota una ràfega de cinc trets, dos dels quals li van anar a parar al cap.

La hipòtesi de venjança entre petits delinqüents és la que ?se?gueixen els Mossos d'Esquadra des que un veí de Lloret va descobrir per casualitat el cos estirat a terra al vespre del passat 13 de setembre. El mort, del qual ja se'n coneixia la identitat però en faltava una confirmació oficial, havia estat relacionat amb petits delictes, entre ells el robatori de cotxes. No es tractaria doncs d'un afer de drogues, tal com va informar aquest diari dimarts passat. La família de la víctima així ho va negar i va pregar "respecte" envers els familiars, ja que Propokovich té a Catalunya almenys una germana i la seva mare. Així les coses, les investigacions continuen però ara per ara no hi ha detencions. Sí que hi hauria un rerefons d'afers de drogues, per altra banda, en un altre tiroteig ocorregut a Lloret el passat tres de setembre i en el qual va haver-hi dues persones ferides un home i el seu fill, un nen de tres anys. Tots dos es recuperen bé de les ferides.

D'altra banda, a Lloret de Mar hi queda encara una altra mort per esclarir. El 19 de maig, un jove escocès que havia arribat un dia abans al municipi en companyia del seu germà, que es casava i celebrava el comiat de solter, i una colla d'amics va rebre un cop de puny al cap en una batussa entre els joves escocesos i una colla de nois espanyols. La brega va ser a la placeta davant els locals Revolution i Rockefeller i allà va caure rodó Craig Mallon, de 26 anys. L'autòpsia va detectar que el jove havia rebut un fort cop al cap, que podria ser un cop de puny. Es busquen els nois de l'altra colla, però tampoc hi ha resultats.