El Govern central ha admès que no tindrà acabat de redactar el projecte constructiu de la Nacional-II entre Sils i Maçanet fins acabar el 2013. En una reposta al diputat del PSC al Congrés, Àlex Sáez, el Govern explica que en l'actualitat encara s'estan estudiant les al·legacions al canvi de traçat, que es va sotmetre a exposició pública des del passat 29 de desembre. L'Estat concreta que un cop es responguin les al·legacions es començarà el redactat del projecte constructiu i recorda que el pressupostos de 2012 i 2013 inclouran partides per acabar el projecte constructiu. El Govern del Partit Popular assegura que no pot concretar amb més exactitud els terminis perquè "atesa la situació en què es troba aquesta actuació, de moment no es pot establir amb rigor una previsió al voltant del termini per la seva finalització, que podrà determinar-se un cop sigui aprovat el projecte constructiu, El diputat socialista va recordar que amb les obres de la N-II el PSOE no ho va fer prou bé "però sempre l'havíem considerat una via prioritària, i ara queda clar que per al PP no ho és".

Projectes aturats

El passat mes d'abril, el Partit Popular va anunciar que els pressupostos destinarien gairebé 16 milions d'euros al tram Caldes-Sils. La diputada del PP, Concepció Veray, anunciava que la intenció era adjudicar l'obra en breu, però a hores d'ara encara no s'ha signat el paper definitiu perquè les màquines tornin a treballar sobre terreny.

En total, comptant-hi els quasi 16 milions d'euros d'aquest any, l'Estat preveu pagar 42,29 milions d'euros per al Caldes-Sils (a més dels d'aquest 2012, es volen consignar 13,9 milions d'euros el 2013, 6,38 milions d'euros el 2014 i 5,97 milions d'euros el 2015).

Pel que fa al tram Sils-Maçanet, Veray va avançar que els 1,60 milions d'euros que s'incloïen alspressupostos servirien per enllestir el projecte constructiu d'aquest tram -que s'ha hagut de reformular- i treure'n el traçat a exposició pública. La intenció, segons va dir la diputada del PP, és que les obres d'aquest tram es reprenguin l'any vinent.

Tanmateix, el Ministeri de Foment ha contradit les informacions de la diputada del PP de laprimavera passada i el projecte es retardarà uns mesos més. Encara que ja es preveia un retard pels canvis en el traçat, les dificultats econòmiques fan que el projecte segueixi tan aturat com fa tres anys.