L'advocat de les famílies afectades en el cas del monitor de Lloret va carregar ahir amb contundència en una entrevista a Nova Ràdio Lloret contra l'actuació de l'Ajuntament, de qui va dir "que no ha ajudat en res" als familiars. El lletrat Joan Comas va afirmar, a més, que el consistori és responsable en part del fet que Josep Castiella encara sigui al carrer: "La jutgessa va denengar la presó entre d'altres coses perquè va dir que no hi havia risc de reiteració delictiva perquè l'Ajuntament li havia resolt el contracte. Ara hem sabut que era mentida", va afirmar l'advocat, perquè fa poc es va rescindir de tot el contracte. "L'actuació de l'Ajuntament ha perjudicat molt", va afegir.

Comas va mostrar el disgust de les famílies pel fet que l'Ajuntament no els donés el seu suport: "No ha estat al costat dels pares. Sembla que estigués de part de Josep Castiella". I va criticar el canvi d'actitud arran de les noves proves: "Ara és molt fàcil posar-se al costat de les víctimes, però ara ja no ho necessiten". "El que volia posar de manifest és que nosaltres ja ens sabem defensar sols i de l'Ajuntament només demanem que no posin pals a les rodes", va sentenciar.

Comas també va apuntar que amb les darreres proves la presumpció d'innocència de Castiella "ha saltat pels aires": "En rares ocasions un es pot trobar com el propi delinqüent enregistra en vídeo com està cometent el delicte".

Per part seva, el regidor d'Ensenyament, Ignasi Riera, va afirmar entendre les queixes de l'advocat i va afegir que "és evident que qualsevol de les coses que ha pogut fer l'Ajuntament és poc quan aquest senyor encara està en llibertat". "El que tots volem és que estigui a la presó", va declarar. A més, va demanar disculpes i va assegurar que es posa a disposició de l'advocat i de les famílies: "Si he comès algun error, demano disculpes a qui les hagi de demanar". Finalment, va subratllar que es va apartar Castiella des del primer moment i que es van rescindir tots els contractes que no eren per concurs.