Les obres d'adequació dels terrenys de la futura caserna de la policia local de Lloret de Mar ja han començat i ara s'enllesteixen els darrers tràmits perquè la construcció de l'edifici es pugui iniciar abans de finals d'any. Així ho va anunciar el regidor de Governació de Lloret, Jordi Martínez, que va reiterar la importància i la necessitat que té la instal·lació per a la localitat. La caserna té un cost total de 3,6 milions d'euros més IVA.

Així doncs, la setmana passada ja va començar la primera fase del projecte de la futura caserna amb la neteja i tancament del solar a l'avinguda de les Alegries i la construcció del forat on anirà ubicat l'edifici pròpiament. Les tasques les realitza l'empresa Mur d'Art a qui se li van adjudicar els treballs per 54.000 euros. Segons Martínez, aquesta primera fase estarà enllestida a principis d'octubre i els terrenys ja estaran preparats per engegar la construcció, que a hores d'ara es troba en fase de licitació. S'estan rebent les ofertes i durant el proper mes es triarà l'empresa que ha de construir l'edifici. Els tràmits s'allargaran durant l'octubre i el novembre i les obres podrien començar abans de finals ?d'any, va indicar el regidor. Un cop comencin les obres de construcció de l'edifici, el termini establert és d'uns 18 mesos, de manera que la instal·lació podria estar acabada cap a mitjans o finals de 2014.

Finalment, Martínez va voler recordar la importància que té aquest projecte pel Govern municipal: "La caserna és un compromís del Govern i de l'alcalde Codina. És una prioritat i lluitem per tirar-la endavant". "Tenim un cos de més de 100 agents que necessiten instal·lacions adequades", va concloure.

Els Mossos també?

Respecte a la possibilitat que a les mateixes instal·lacions s'hi acabi ubicant també el cos de Mossos d'Esquadra, com va anunciar el conseller Felip Puig, Martínez va explicar que han passat la documentació del projecte a Interior i que n'han de parlar, però que "el projecte és el que és".