La subhasta solidària per recollir fons per ajudar a la recuperació de la comarca arran del foc que va afectar-la a finals de juliol va recollir ahir 27.650 euros amb 50 ?obres de reconeguts artistes com Ministral, Cuixart, Cruañas, Pujolboira, Roura o Beulas. Els diners es faran arribar al Consell Comarcal, que és qui gestiona i canalitza totes les ajudes que s'estan recollint per l'incendi.

El Cercle Sport de Figueres va acollir ahir prop d'un centenar de participants en un més dels múltiples actes que s'han organitzat arreu per a ajudar a recuperar la comarca. El president del Consell, Xavier Sanllehí, va manifestar a l'inici de l'acte que la resposta de la gent per aquesta causa ha estat extraordinària i que demostra que tothom "s'estima l'Empordà". En aquest sentit, va manifestar que la voluntat és intentar restaurar en la mesura del possible com eren abans les zones que van resultar afectades per les flames. D'entre les múltiples obres que ahir van sortir a subhasta per un preu inicial de 100 euros, hi havia quadres, escultures i, fins i tot, obres inèdites d'alguns artistes fetes especialment per a l'ocasió. Algunes de les que més van cotitzar-se van ser les obres de Josep Beulas -que es va adjudicar per 1.000 euros-, la de Colldecarrera -per 800- o la de Cruañas, per 700 euros. El responsable de les Galeries el Claustre de Girona i Figueres -un dels organitzadors juntament amb el Consell i #Focempordà-, Marià Mascort, va recordar als assistents que la majoria de les obres que ahir es van adjudicar van fer-ho "molt per sota del preu que tenen al mercat" i va posar en relleu la rellevància que molts dels autors tenen en el món artístic. En aquest sentit, va manifestar que tots -fins i tot els que viuen fora de la comarca- s'havien mostrat molt predisposats a col·laborar amb la causa i va insistir en la importància de recollir fons per ajudar a recuperar la comarca. Els beneficis que ahir es van recaptar serviran per restituir l'entorn cremat, sufragar les pèrdues i impulsar projectes de prevenció, en els quals ja hi ha diversos experts treballant.

També un concert

D'altra banda, ahir a la tarda també es va celebrar a les Escaules un concerts solidari amb el foc on van participar artistes com ara Cesk Freixas, Dekrèpits, Josep Tero, Herbert de Miranda o Miquel Abras. El lema de l'acte era "Recuperem el bosc".