El congrés mundial de blocaires especialitzats en viatges, el TBEX Europa, que es va clausurar ahir a Girona, ha desbordat les previsions d'impactes a internet del seu impulsor, el Patronat de Turisme Costa Brava, ja que hores abans de finalitzar havia arribat pràcticament a la xifra de 80 milions que preveia per a tota la cita. A més, els impactes no s'abaran amb el Congrés, ja que part dels participants es quedaran a les comarques de Girona, aprofitant les facilitats que els han donat el Patronat de Turisme i els hotelers dela demarcació. Superar -encara no es sap exactament per quant- els 80 milions d'impactes a internet, una xifra que en termes de promoció turística és una enormitat.

Després d'una setmana en la qual els participants van anar arribant a la capital gironina per incorporar-se divendres a la primera jornada d'aquesta trobada, el nombre d'impressions amb els hashtag #TBEX i #InCostaBrava era a primera hora de la tarda d'ahir de 73.605.000, segons les dades de monitorització que manegen els organitzadors. omés en la inauguració, divendres, el nombre d'impactes amb el hashtag #TBEX es va elevar a més de 14 milions, a més de 2,8 més amb l'etiqueta #InCostaBrava.

Les xifres van camí de desbordar tots els referents anteriors d'aquesta cita mundial, ja que encara queden per celebrar-se durant tota la setmana que ve els viatges organitzats pel Patronat de Turisme de Girona perquè els blocaires coneguin la província.

El congrés, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Girona, es va clausurar després d'un bon nombre de conferències, en què les xarxes socials i l'ús d'eines adequades per millorar el posicionament dels blocs ha estat eix principal. La organització ha estat a l'alçada del que s'esperava, si hem de fer cas dels twits que elsparticipants fan córrer. Valgui el següent com a exemple: "tbex: está todo tan bien organizado que hasta tienes manual para preparar pan con tomate".

Uns 350 congressistes de 21 països, amb predomini dels Estats Units, han participat en la cita, amb la qual el Patronat de Turisme Costa Brava espera que la província sigui protagonista mundial en l'àmbit del turisme 2.0. Per procedències, el 50 % dels congressistes són europeus; un 30 %, dels Estats Units, i un 20 % són de la resta del món. Totsells, i això éselmé simportant, blogaires de referència en el món dels viatge si el turisme.

Activitats paral·leles

El congrés "TBEX" es complementa amb activitats que coincidiran amb aquest esdeveniment mundial, dirigides als blocaires participants amb l'objectiu de donar-los a conèixer la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i aconseguir posicionar-la a escala internacional. És per aquest motiu que s'espera que els propers dies continuï creixent el número d'impactes a la xarxa, tots ells elogiosos, com mostra el recull que en recollim tot seguit.

Tot i l'interès que les conferències desperten entre els assistents al congrés, no hi ha dubte que les activitats paral·leles-visites i, sobre tot, sopars i postsopars- els resulten molt més atractives. I són al cap i a la fi aquestes les que han de servir per promocionar les comarques de Girona. Segons els twuits dels congressistes, no sembla que en aquest aspecte hi hagi cap queixa, més aviat al contrari. Vegi'n un exemple: "Segundo día de conferencias #tbex en Girona, seguro que tan interesantes como en el primero, aunque con tanta fiesta...".

Entre aquestes activitats, els assistents al Congrés van ser convidats ahir a la representació de la Guerra Napoleònica que va tenir lloc a Girona, acompanyada d'una degustació de cerveses locals. La representació va fer les delícies d'alguns blocaitres que per la seva procedència s'hi van sentir identificats, com Barri Walshm, que va twitejar: "Viva Irlanda @RegimentUltonia: At 8 p.m. Irish girona napoleonic war soldiers will be marching through the city center".

Ellenrossano, una de les blocaires, a pocs minuts de finalitzar el Congrés -oficialment, doncs quedava encara el sopar i la nit gironina per davant- , escrivia "who have been fabulous hosts in this beautiful region" en referència al ben tractats que han sigut pels seus anfitrions en aquesta bonica regió. Finalitzava el seu missatge amb un MOLTES GRACIAS (sic).

Al final,potser el que han estat fent els congressistes durant dos dies a Girona, ho resumeix el twit d'un d'ells, anomenat, no en va és de suposar, Sexyfuntraveler: "I did, and laughed a lot!". O sigui, que han fet coses però també han rigut molt.