Un centenar d'establiments associats a Comerç Figueres participaran dissabte en la primera edició de les anomenades "nits de compra". L'esdeveniment,q ue tindrà un horari excepcional de vuit del vespre a les onze de la nit, comptarà amb actes tan diversos com ara espais pels més petits, però també música en viu al carrer, castellers o ofertes gastronòmiques a un preu especial. L'entitat ha decidit batejar el projecte com a "Figueres Dissabte Nit", tenint en compte que el concepte de "shopping night" està registrat per una empresa privada. Està previst que altres establiment que no hi estan adherits també participin en la iniciativa.

Amb l'objectiu de fomentar el comerç a la ciutat, l'entitat ha decidit impulsar la primera edició d'aquest projecte. Calculen que prop de cent establiments entre comerços, allotjament i restauració hi participaran oferint accions especials. També que ho faran d'altres conscients, diuen, de l'èxit que aquest tipus d'iniciatives estan tenint en diferents punts de Catalunya. A banda de les accions directes dels establiments, des de l'entitat han treballat per dotar les places i carrers del centre d'una oferta complementària. Així, hi haurà inflables, circuits d'aventura, de motos elèctriques per a nens però també concerts de música en viu o castellers.

D'altra banda, també s'ha programat una "viquimarató" que es farà sota la cúpula del Museu Dalí. Una altre de les activitats previstes és l'oferta gastronòmica. En aquest sentit, s'oferiran tapes i ofertes a preus especials. Finalment, la xarxa de dones emprenedores i empresàries de Figueres també ha programt una acció artística al carrer Monturiol, on es tallarà el trànsit. Des de Comerç Figueres anuncien, a més, que els clients que comprin en establiments associats durant aquesta setmana podran obtenir premis per a consumir el dissabte d'obertura nocturna.