La Diputació de Girona ha desenvolupat un nou Sistema d'Informació Socioeconòmica Local (XIFRA) que permetrà, a través de les noves tecnologies de la comunicació i la informació, consultar més de 25.000 dades estadístiques i els indicadors econòmics dels 221 municipis de les comarques gironines.

Aquest nou Sistema d'Informació, al qual es pot accedir a través del web www.ddgi.cat/xifra, pretén posar a disposició dels organismes públics, de les empreses i dels particulars interessats, una eina útil que es renovarà permanentment i que recull dades municipals i provincials i diferents indicadors i informes organitzats en cinc grans blocs segons: l'entorn, la demografia, l'activitat econòmica, la qualitat de vida i el Mercat de treball i polítiques de desenvolupament econòmic social.

Les dades provincials inclouran les informacions generades per l'agrupació dels 221 municipis de la província que reprodueix el menú de dades municipals. A part, es podran consultar les estadístiques d'àmbit provincial, comarcal o altres que no es poden desagregar a escala municipal. També l'enquesta de població activa i en general, gran part de les estadístiques de l'Estat espanyol que només arriben a l'àmbit provincial.

D'altra banda, el nou sistema, donarà a conèixer els indicadors amb nova informació obtinguda a partir de la creació de ràtios, taxes o variacions. També informarà de dades i indicadors automatitzats.