El jutge ha cridat a declarar en qualitat d'imputats l'actual alcaldessa d'Amer, Alba Serra (CiU) i als exalcaldes Joan Güell (IA) i Narcís Junquera (CiU) als jutjats de Santa Coloma de Farners. El motiu és la denúncia que va presentar a la Fiscalia de Medi Ambient ara fa tres anys l'exalcalde Xavier Targa (ERC) contra l'exalcalde Güell, la seva antiga comissió de govern, tècnics municipals, promotors immobiliaris i dos arquitectes per quatre llicències urbanístiques concedides presumptament de forma il·legal.

Uns permisos que van permetre la construcció de tres edificacions, fets que podien incórrer en delictes contra l'ordenació del territori. Una denúncia que, el mateix exalcalde Xavier Targa va ampliar el gener del 2010. A més de cridar els exalcaldes Güell, Junquera i l'actual batllessa Alba Serra, el jutge també crida com a imputat l'actual arquitecte municipal de l'ajuntament d'Amer, Àngel M. Pomar.

A banda d'això, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners també ordena als Mossos d'Esquadra que investiguin la possible participació dels reponsables de l'empresa constructora Baker Gestion SL en delictes contra l'ordenació del territori. En concret, pel que fa a la tramitació, concessió i d'altres assumptes de la llicència d'obres que al seu dia va permetre la construcció de 76 pisos, tres locals comercials i places d'aparcament a l'avinguda de la Selva.

Aquest bloc de pisos va rebre llicència del govern de l'exalcalde Joan Güell el 2004 i no ha estat fora de la polèmica ja que és un edifici que ocupa la via pública i no respecta les normes subsidiàries. Un fet que va provocar que la Comissió Jurdíca Assessora de la Generalitat declarés la seva llicencia nul·la de ple dret.

Però malgrat els intents del govern de Targa perquè el ple l'anul·lés, finalment no s'hi va declarar perquè ERC i CA van quedar-se en minoria davant IA i CiU que després el 2010 li van presentar una moció de censura. Urbanisme al mateix temps va emetre un informe on s'ordenava a l'ajuntament l'enderroc de l'edifici il·legal perquè contradiu les normes urbanístiques. I l'aleshores alcalde Narcís Junquera (CiU), al càrrec després de la moció de censura a Targa, va voler optar per la via del diàleg.

Canvi de normes

Al mateix temps però, la Generalitat va optar per la via judicial i l'enderroc. Amb tot però, l'estiu passat el govern de l'actual alcaldessa Alba Serra (CiU) va aprovar un canvi de normes subsidiàries amb l'informe en contra de la secretària i que a parer d'ERC, ara a l'oposició, servia per "legalitzar" el 76 pisos de Baker cosa que el govern de CiU d'Alba Serra va negar en tot moment i també l'arquitecte de l'ajuntament, present llavors en el plenari.

En tancar l'edició va ser impossible localitzar l'alcaldessa d'Amer, Alba Serra. Pel que fa tant a l'exalcalde Narcís Junquera com a Joan Güell van declinar fer qualsevol tipus de declaració sobre la seva imputació.