Blanes celebrarà aquest cap de setmana la VI edició de la Fira d'Entitats de la localitat, que arriba enguany amb rècord de participació. Hi haurà fins a 54 entitats i associacions del municipi, 13 més que a l'anterior edició, que va ser el 2010. La Fira s'allotjarà al passeig de Mar, entre la plaça Catalunya i l'alçada del carrer Ample, on hi haurà els estands. L'aportació de l'Ajuntament, però, ha caigut un 59%, ja que hi destina 12.000 euros, que queden lluny dels 28.000 euros que hi van aportar el 2010.

A banda dels estands on es podrà trobar informació de les entitats que hi participen, també hi haurà diverses activitats. En aquest cas també amb rècord, fins a 45 activitats diferents, segons va destacar el representant del Col·lectiu d'Entitats Cíviques, Marc Coll. Aquestes activitats es faran en cinc llocs: davant de l'estand de l'entitat que la promogui, a la platja, a l'escenari, a la via pública i a la sala de plens de l'Ajuntament de Blanes. Els estands s'alinearan d'esquena al mar per facilitar que es puguin visitar amb més comoditat. En total hi haurà 49 estands, mentre que les 5 entitats restants participaran a través de l'organització d'activitats. Una de les activitats més curioses que hi haurà al passeig serà una gran càmera fosca, que reproduirà el funcionament d'una càmera de fotografia. També hi haurà una pista per practicar mini tennis i pàdel, un taller d'iniciació al rem passant per conferències, un taller de cuina o bé visites guiades a les ermites del centre de Blanes, entre d'altres. Les activitats comencen dissabte a les 12 del migdia.

Guia digital d'entitats

Coindicint amb la Fira, la tinent d'alcalde de Ciutadania, Lourdes Fàbrega, va anunciar que l'Ajuntament ha fet pública la Guia digital d'entitats de Blanes, on consten les 270 que hi ha al municipi. Està plenament actualitzada, va assegurar Fàbrega, i ordenada alfabèticament i també en 15 àmbits o temàtiques. L'adreça per accedir-hi és www.blanes.cat/entitats.