El Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d'ONG Solidàries de Girona posa en marxa una formació que, durant quatre dijous de novembre, aprofundirà en diferents aspectes vinculats a la dona i l'Islam. Les quatre sessions aniran a càrrec de Nazanin Armanian, experta en el món musulmà.

La primera sessió es durà a terme el 8 de novembre i tractarà de les "Veritats i mentides de l'imaginari de la dona en el context de la família musulmana".

La segona, el dia 15, se centrarà en el vel, els tipus que existeixen i quins són els seus rols, aturant-se en "els burques occidentals".

El dia 22 de novembre es realitzarà la tercera sessió, titulada "Amor, sexe i desig en l'Islam. Matrimonis infantils, matrimonis acordats, matrimonis per amor, el divorci i la poligàmia".

Finalment, el 29 de novembre s'exposaran els drets i els deures de la població immigrada musulmana a Occident i a Espanya; aquesta jornada es presenta afirmant que "els polítics cometen grans errors a l'afrontar els problemes de convivència entre diferents col·lectius de les persones immigrades".

L'encarregada d'impartir les sessions, Nazanin Armanian, és politòloga i filòsofa, escriptora, traductora i professora-tutora a la Universitat de Barcelona; a més d'experta en el món musulmà, els conflictes d'Orient Pròxim i Àsia Central i la cultura i literatura perses.

Les persones interessades a assistir a aquest cicle formatiu -que es farà en horari de tarda a l'Espai Jove de Girona- es poden inscriure a partir de dilluns vinent i fins al 31 d'octubre, a l'Espai de Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries; el preu d'inscripció són vint euros.