Com et vas iniciar en el món dels blocaires especialitzats en viatges i quin va ser el motiu?

Jo vaig estudiar periodisme i després d'un període en el que em vaig quedar a l'atur, necessitava tornar a escriure, necessitava integrar-me de nou en el món de la comunicació. Llavors, vaig obrir el meu bloc personal al gener de 2011 i vaig començar a interessar-me per les xarxes socials i a fer-ne ús d'elles. Em vaig especialitzar en temàtiques entorn els viatges i gastronomia, dos mons que m'apassionen. Poc a poc, vaig anar creixent professionalment i fins a dia d'avui que estic encantada amb el que faig.

Ser blocaire de viatges, és un estil de vida o una manera més de guanyar-se la vida?

Crec que ara mateix és un estil de vida però tampoc puc afirmar que no sigui una manera de guanyar-se la vida. A Espanya encara ens queda molt camí per recórrer perquè sense anar més lluny, en aquest blogtrip. hi ha algun dels blocaires internacionals que sí que en treu benefici. Els continguts que generen durant el viatge, ja siguin textos, fotografies o vídeos, després els venen a revistes i webs especialitzades.

Els blogtrips generen moltes crítiques positives vers el territori que visiten els blocaires. Teniu por de publicar quelcom que sigui negatiu o que no us hagi agradat?

Sí hi ha quelcom negatiu, procures no publicar-ho. Procures de dir-ho però que no quedi reflectit en els continguts que publiques. Jo, afortunadament, no he tingut cap mala experiència o ninguna de tan dolenta per com posar-me les mans al cap. Però, quan has vist coses que es poden millorar, intentes de dir-ho a l'organització. És un tema bastant complex ja que hi ha moltes maneres de dir les coses. A més, si ets un blocaire molt influent a la xarxa, publicar una crítica negativa pot arribar a fer molt de mal.

Has conegut durant dos dies la comarca de la Garrotxa. Quina impressió t'emportes d'aquest territori?

Encantada! Jo coneixia la Costa Brava però no coneixia pas aquesta part de la província i m'està agradant molt. Les persones que com jo venim de grans ciutats en les quals, en moltes ocasions, gairebé no tenim contacte amb la naturalesa, és una meravella poder estar ara mateix com estem en aquesta fageda en la que no hi passa cap cotxe, no hi ha sorolls. És un entorn en el que et pots relaxar de debò. A més, també hem tingut l'oportunitat de conèixer com s'elaboren diversos productes d'aquesta comarca com el pa, el formatge o la ratafia, que, sincerament, és d'agrair. Moltes vegades anem al supermercat i no sabem ni el que consumim. Una de les coses que m'agradaria destacar d'aquest blogtrip és que s'està defensant molt el producte autòcton.

En poques paraules, com definires la Garrotxa?

Verda, neta, tranquil·la... fantàstica!

Hi ha alguna cosa o fet que t'hagi cridat especialment l'atenció?

L'estil de vida que hi ha en alguns pobles de la comarca. Es pot viure realment apartat, sense Internet, sense tele? Doncs sí, es pot. És un estil de vida al que no estem acostumats però que, sens dubte, és qualitat de vida. M'ha cridat l'atenció veure que aquí certa gent viu amb el que té. Si és un pagès, viu amb el que li dóna la terra, amb la llet que li donen les ovelles o amb els ous que li ponen les gallines.

Ets l'única espanyola en el grup de participants d'aquest blogtrip. Et genera alguna aventatge aquest fet?

Crec que jugo amb una mica d'avantatge en el sentit de que els altres blocaires venen de molt lluny i pot ser que molts detalls, llocs, restaurants o hotels, no els puguin tornar a gaudir. En canvi, jo tindré l'oportunitat de tornar-hi i aprofitar-me de tot això. Inclús de la gent que he conegut durant aquests dies i que podré tornar a visitar.

Ens pot ajudar el turisme a millorar l'actual crisi econòmica?

Sens dubte! Per posar un exemple, Espanya gaudeix d'una excel·lent cultura gastronòmica. Hem de saber exportar-la i que quan els turistes vinguin aquí i tastin els plats típics de cada regió o comunitat autònoma, marxin al·lucinats del que han menjat. El turisme és un important actiu que ens pot ajudar a millorar l'actual situació econòmica. Però hem de saber tractar al turista i fugir de mètodes que es van utilitzar en el passat que allunyaven a no mantenir el turisme en el nostre territori.