L'Ajuntament de Banyoles ha denegat el permís a la plataforma Salvem Sotamonestir per organitzar un sopar popular aquest vespre, coincidint amb l'entrega dels Premis Banyolí de l'Any, al·legant motius de seguretat. Es dóna el cas que aquest col·lectiu és un dels aspirants a obtenir el guardó que dóna l'Ajuntament, tal com han promogut diverses entitats locals com l'associació ecologista Limnos.

Emmarcat en la seva campanya per protegir la zona verda de Sota Monestir, inclosa en un projecte de reurbanització promogut per l'equip de govern, la plataforma havia convocat per avui a dos quarts de 8 del vespre un pa amb tomàquet popular a la plaça del Monestir.

El Consistori, però, els ha denegat el permís tot i que, finalment, el sopar-entrega de la quarta edició dels Premis Banyolí de l'Any no es farà al claustre del Monestir tal com estava previst sinó al pavelló de la Farga, a causa de la previsió de pluja per avui. Per tant, el sopar de Salvem Sotamonestir no hauria coincidit físicament amb els assistents a l'entrega dels guardons, que s'estructuren en quatre categories: Millor Iniciativa Social, Millor Iniciativa Empresarial, Trajectòria Personal i el premi Banyolí de l'Any -per al qual han postulat Salvem Sotamonestir.

L'Ajuntament de Banyoles va informar ahir que prop de 300 persones assistiran a la nit dels premis, que presidirà la consellera del Departament d'Ensenyament Irene Rigau -nascuda a la capital del Pla de l'Estany.

Taller per fer al·legacions

La plataforma Salvem Sotamonestir ja ha recollit més de 1.100 signatures de suport a la protecció d'aquesta àrea de la ciutat i per demà a la tarda -a les 5, a Cal Drac- ha organitzat un taller pràctic per ensenyar a elaborar al·legacions, ja que el període encara està obert.

Aquesta plataforma es descriu com un moviment ciutadà que reivindica la priorització dels valors paisatgístics, ambientals, de patrimoni històric, culturals i socials "per sobre dels estrictament especulatius"; a més, "reclama a l'Ajuntament un procés realment participatiu on la ciutadania estigui degudament informada i pugui contribuir a decidir el futur de Sotamonestir".