En el marc de la celebració de l'Assemblea anual de l'Associació de Càmpings de Girona a Torroella de Montgrí, celebrada divendres al vespre, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, va destacar els càmpings gironins com a model de promoció turística. En la seva intervenció, el delegat del Govern va posar com a model l'Associació de Càmpings en la promoció del turisme a les comarques gironines. Casadesús va elogiar la capacitat de l'entitat "d'impulsar iniciatives per fer de casa nostra una destinació cada vegada més atractiva" i va destacar l'esforç de cada càmping per millorar any a any i oferir un servei de qualitat al turisme.

Casadesús també es va referir a la taxa turística que es posarà en marxa en les properes setmanes. En aquest sentit, va voler reiterar que "allò que recapti la taxa revertirà directament en el sector turístic" a través del Fons de Foment de Turisme, i que el sector privat, conjuntament amb el sector públic, també decidirà on aniran destinats els ingressos d'aquest Fons. "Són dos elements gens menyspreables que van en la línia de treballar tots junts per millorar les nostres comarques com a destinació sostenible i que faci progressar el país", va afegir, alhora que va posar en valor la importància de l'allotjament en càmpings, que l'any passat va acollir el 63% de les pernoctacions totals de la Costa Brava. L'Associació de Càmpings de Girona, la més gran de Catalunya i de l'Estat, té 80 associats amb un total de 35.000 parcel·les i 105.000 llits turístics.

A l'acte hi van assistir també l'alcalde de Torroella, Jordi Cordón; el vicepresident de la Diputació, Miquel Calm, i el president de l'Associació de Càmpings, Josep Maria Pla.