RESUM DIARI

Més de 5.000 persones passen per la 4a fira Gastroart d´Hostalric

Tot i la pluja, les visites guiades i els maridatges de teatre i jazz amb vi han tingut molt d'èxit

 18:45  
Més de 5.000 persones passen per la 4a fira Gastroart d´Hostalric
Més de 5.000 persones passen per la 4a fira Gastroart d´Hostalric ACN

ACN La fira Gastroart d'Hostalric (Selva), que uneix gastronomia i artesania, ha aplegat més de 5.000 persones tot i el mal temps. Des del passat divendres i fins aquest diumenge, la població ha acollit tallers, exposicions, degustacions i mostres de productes gastronòmics de tota mena. Les activitats més populars han estat les visites guiades al centre d'estudi gastronòmic Domus Sent Soví, els maridatges de jazz i teatre amb vi i un taller de piruletes de xocolata a càrrec de l'artesà Marc Rodellas. Aquest any, el Gastroart tenia un pressupost de 10.000 euros. L'organització ja està treballant per la cinquena edició d'aquest certamen que potenciarà el centre gastronòmic i les activitats a l'aire lliure.

Durant un cap de setmana, la població d'Hostalric s'ha convertit en la capital de gastronomia i l'artesania de proximitat. La 4a edició de la fira Gastroart ha comptat amb tota mena d'activitats a l'aire lliure com tallers, demostracions d'oficis artesans, exposicions, degustacions o mostres de productes gastronòmics de la comarca. Aquest any, el centre Domus Sent Soví s'ha incorporat com un nou espai amb visites guiades i tallers de cuina sobre el moniato, la cuina jueva, catalana i salsafí. Aquest espai, inaugurat el passat 27 de setembre, té l'objectiu de fomentar l'interès i el coneixement del patrimoni gastronòmic del país a través dels productes de la terra.

L'organitzadora de la fira, Cèlia Izquierdo ha explicat que les activitats amb més èxit han estat els maridatges de jazz, teatre i tapes d'autor amb vins i el taller de piruletes de xocolata artesanes que s'ha realitzar a la plaça dels Bous que ha esgotat totes les entrades. "Tot i el mal temps que ens ha fet aquest dissabte, estem molt contents amb els resultats obtinguts", ha explicat Izquierdo.

Aquest any, el pressupost ha arribat als 10.000 euros, una xifra molt inferior de la primera edició d'aquesta fira que comptava amb uns 20.000 euros. "Hi ha dificultats econòmiques però intentem suplir aquest fet amb moltes ganes", ha afirmat Izquierdo. L'organitzadora de la fira també ha explicat que aquesta edició ha comptat amb la meitat de visitants a causa del mal temps dels últims dies.

No obstant això, l'organització ja està treballant per concretar la nova edició d'aquesta fira que té previst potenciar les activitats a l'aire lliure, incentivar la venda de productes de proximitat i els tallers al centre gastronòmic.

  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per


Avís legal
Altres mitjans del grup
Diario de Ibiza | Diario de Mallorca | El Diari | Empordà | Faro de Vigo | Información | La Opinión A Coruña | La Opinión de Granada | La Opinión de Málaga | La Opinión de Murcia | La Opinión de Tenerife | La Opinión de Zamora | La Provincia | La Nueva España | Levante-EMV | Mallorca Zeitung | Regió 7 | Superdeporte | The Adelaide Review | 97.7 La Radio | Blog Mis-Recetas | Euroresidentes | Loteria de Nadal | Oscars | Goya