El Consell Comarcal de la Selva ha presentat una denúncia a la Fiscalia contra l'Estat per no invertir a la Nacional-II. L'ens local entén que ens podríem trobar davant un cas de negligència per l'elevada sinistralitat i provisionalitat que presenta la via des de fa diversos anys.

La denúncia presentada és un pas més en el conjunt d'actuacions que les administracions locals de la Selva estan fent per fer reaccionar l'Estat amb l'anomenada "carretera de la vergonya". Fonts de l'ens local van desvincular la presentació d'aquesta denúncia dels pressupostos generals de l'Estat que tornen a deixar la Nacional-II sense inversions i que descarten el seu desdoblament. El greuge de la N-II, van assegurar, ve de lluny.

La denúncia presentada a la Fiscalia es basa en tres informes que el consell comarcal té damunt la taula. Un primer és el dels tècnics de la casa en què es denuncia l'estat de provisionalitat de la via. Un estat acceptable si dura uns mesos, però, fora de lloc si aquesta provisionalitat dura anys, com passa amb la N-II. En aquest informe es determina també que l'asfaltat i les condicions de la infraestructura de la carretera són deficients.

Basant-se en aquest informe se'n va demanar un altre als Mossos d'Esquadra sobre la sinistralitat a la carretera. Un índex d'accidents disparat i lluny dels que hi ha a altres carreteres similars.

Un cop es van tenir aquests dos documents damunt la taula, el consell va contactar amb l'advocat gironí, Carles Monguilod, perquè emetés un tercer informe en el qual es determinés si hi havia indicis per portar l'Estat espanyol a la Fiscalia. L'advocat va determinar que sí, i per tant és el pas que s'ha fet ara.

La denúncia es va presentar aquesta setmana i encara ha de ser admesa a tràmit pel jutjat tot i que ja s'han iniciat els tràmits per jutjar el cas. Des del Consell Comarcal de la Selva no van voler donar terminis en ferm sobre quan durarà tot plegat encara que pensen que podria estar instruïda en poc menys d'un any.