El Consell Comarcal de la Selva ha denunciat l'Estat davant la Fiscalia com a responsables dels accidents que s'han produït a la N-II des del juny de l'any 2009 fins ara. En concret, denuncia Foment per possibles delictes d'homicidi i lesions per imprudència greu per omissió. Després d'aquest anunci que es va produir diumenge, alcaldes dels municipis afectats per les obres aturades de la N-II i portaveus dels grups de l'oposició del Consell comarcal (PSC, ICV, ISelva, MILLOR, PP) denuncien que no se'ls havia comunicat la decisió i lamenten la situació després que en temes de la N-II sempre han anat tots els grups a una.

L'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó (CiU), lamentava la situació després d'haver viatjat a Madrid "junts per fer pinya i ara s'han pres decisions unilaterals, quan hauria estat millor asseure'ns tots i parlar-ho". De la mateixa línia són l'alcalde de Caldes Salvador Balliu (CiU) i el de Vidreres, Jordi Camps (CiU) que donen suport a la mesura presa pel Consell però denuncien "que les formes han fallat". L'únic alcalde que va assegurar que sí que estava al corrent de la decisió del Consell va ser el de Blanes, Josep Marigó. I finalment des de Sils, l'alcade Martí Nogué (IdS) i portaveu del PSC al Consell també es mostrava molestv i lamenta que el govern del Consell (CiU i ERC) "no hagi esperat a dir-ho el dimecres en la Comissió informativa del ple".

Un altre conseller comarcal, el portaveu del PP, Enric Martínez es mostrava molest ja que considera que hauria d'haver-se decidit en un ple i va advertir que els propers dies "exigirà que ens diguin quin és el cost de l'advocat Carles Monguilod i a qui van demanar permís per prendre una decisió com aquesta". Per la seva banda, el portaveu del Millor, Marc Fuertes desaprova les formes, malgrat estar d'acord amb el fons. I des d'ICV-EUiA, Joan Salmeron va anunciar que demà en comissió demanaran per què no s'ha informat alcaldes i als grups, el mateix que preveu el portaveu d'ISelva Joan Colomer.

En roda de premsa ahir a peu de la N-II al seu pas per Sils, per la seva banda el president del Consell Robert Fauria demanava no buscar polèmica en la manca de comunicació i va justificar-ho dient que "en un ple del maig del 2011 es va facultar el president a emprendre les accions legals oportunes contra Foment" pels accidents que s'han produiït a la N-II degut al mal estat per la Selva.

En l'escrit presentat a la Fiscalia es veu una relació entre tots els accidents produïts a la via des del mes de juny de 2009 fins ara, que són 95 -amb sis morts- i es denuncia Foment per poder haver incorregut en diferents delictes. La denúncia es basa també en informes un d'ells, el dels tècnics del Consell realitzat aquest estiu on s'assenyala que l'actual estat de la carretera és deficient perquè hi ha ?"insuficient espai al voral, senyalització horitzontal deficient, paviment malmès", entre d'altres mancances.