L'Ajuntament de Blanes ha ?desestimat les dotze reclamacions per responsabilitat patrimonial que han presentat els veïns de l'edifici de Mont-Ferrant que el jutjat obliga a enderrocar després d'haver anul·lat la llicència. Els veïns sol·liciten una indemnització per tots els danys i perjudicis que els ha ocasionat l'anul·lació i el consitori argumenta que el procés no ha acabat i que els danys encara no s'han produït. De fet, l'Ajuntament es basa en un informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que tracta els temes de responsabilitat patrimonial.

Els veïns de l'edifici del carrer Santa Bàrbara al barri de Mont-Ferrant van fer una reclamació per responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament per danys ocasionats per l'anul·lació de la llicència. Cal recordar que el jutjat va sentenciar que la llicència no havia estat ben atorgada, perquè era massa a prop de la casa del costat, i ordenava l'enderroc de l'edifici. Es dóna la circumstància, però, que el POUM es va canviar posteriorment i amb la normativa actual l'edifici es podria construir al mateix lloc. El procés, però, continua obert, perquè l'Ajuntament va aportar nova documentació.

En la demanda, els veïns sol·liciten una indemnització per ?"danys morals"; "per impediment al gaudi normal de la seva vivenda"; "per pèrdua del valor de la seva propietat"; i "per pèrdua del dret a deducció per adquisició de vivenda habitual".

L'Ajuntament desestima les reclamacions, perquè entén que el dany no s'ha produït i que no es farà efectiu fins que no s'enderroqui l'edifici. En la resolució, justifica que "a dia d'avui l'edifici no ha estat enderrocat" i que encara resta pendent una sentència per una reclamació que va fer l'Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De manera, que conclouen que "no pot entendre's que s'hagi produït un dany efectiu als reclamants, i a més, és plausible la possibilitat que finalment l'edifici no s'acabi enderrocant", asseguren.

L'alcalde, Josep Marigó, va reiterar que el procés continua obert i que els danys no s'han produït. A més, va explicar que per prendre la decisió s'han basat en un informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat: "En l'informe ens deien que el mal no s'ha produït, que encara no hi ha acció i, per tant, no es pot estimar la reclamació", va explicar. "Hem hagut de resoldre la seva reclamació perquè feia molt temps que l'havien fet, però amb aquesta no s'esgoten les seves vies per reclamar", va destacar Marigó, que va afegir que han enviat una carta als veïns amb un escrit d'explicació i les dues resolucions, la de l'ajuntament i la de la Comissió Jurídica.