L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar en el darrer ple reclamar 172.000 euros a l'empresa Acciona per la demora en l'entrega, danys i perjudicis i desperfectes de construcció de la Casa de la Cultura de la localitat. Per la seva banda, però, segons recull Nova Ràdio Lloret, l'empresa reclama al consistori una indemnització de 2,8 milions d'euros, perquè assegura que va haver de fer front a aspectes que no estaven previstos en el projecte inicialment. En no arribar a un acord final, doncs, el cas anirà als jutjats i allà es determinarà quina de les dues parts té raó, segons va expressar el mateix ajuntament.

Segons va explicar el regidor d'Hisenda de Lloret, Arseni Frigola, en declaracions a la ràdio municipal, aquests diners "són el resultat de la liquidació que han fet els serveis tècnics al finalitzar l'obra". I en el total s'hi preveu tant la demora en l'entrega de l'edifici acabat com els desperfectes que han anat sorgint i danys i perjudicis. Frigola va explicar que els ?danys i perjudicis fan referència al preu que va haver de pagar l'Ajuntament per llogar diferents locals -com el local de la gent gran o la biblioteca- durant el temps que l'obra ja hauria d'haver estat acabava i l'entrega real d'aquesta. Cal recordar que la demora de l'entrega de l'obra va ser aproximadament de dos anys, ja que durant la construcció van anar apareixent diferents problemes.

Un cop fet el recompte per part del consistori i per part de l'empresa, tots dos sol·liciten xifres molt diferents que fan que sigui impossible que es posin d'acord. Així, doncs, segons va destacar Frigola, com que no hi ha possibilitat d'arribar a un acord amb l'empresa, han hagut de portar el cas als Tribunals. Frigola va explicar que l'empresa ha fet una declaració molt diferent basant-se en uns criteris que s'allunyen dels que ha fet servir el consistori.

Ara mateix l'edifici de la Casa de la Cultura està acabat, tot i que encara han anat apareixent defectes de construcció que, si són imputables a l'empresa, és Acciona qui es cuida de reparar-los sense cost per a l'Ajuntament.