L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU, LEST i PP) inclourà en el pressupost de l'any que ve una partida de 235.000 euros de recursos propis per cobrir la meitat del finançament que manca a la consolidació de la muntanya del cap de la Barra de l'Estartit. L'altra meitat ja està garantida pel fons europeu Feder. Tot i aquesta partida, la seva intenció és buscar aquests diners a d'altres administracions. A més, l'administració local ?segueix amb la intenció que l'Estat avanci l'import que resta del projecte de consolidació i que, després, l'Ajuntament el retornarà. En aquest sentit, i com ja es va informar respecte a això, el govern municipal va plantejar a la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient que inclogui aquests diners al projecte de reforma del passeig del Molinet, de poc més de dos milions d'euros, per la qual cosa espera resposta.

L'alcalde, Jordi Cordón (CiU), sempre ha defensat la necessitat de la consolidació de la vessant de la muntanya del cap de la Barra, que el passat novembre va patir de nou esllavissades importants durant un període de precipitacions. De fet, aquesta consolidació condiciona l'execució de la reforma del passeig ja que Costes entén que primer s'ha d'assegurar la muntanya i després refer la via que condueix fins al Molinet.

La problemàtica de la consolidació és el finançament ja que l'Ajuntament no l'aconseguia tancar. Així, van portar el projecte a Europa i el fons Feder va concedir aquest any la meitat del finançament total (uns 470.000 euros). Així, l'Ajuntament ha seguit buscant l'altra meitat del finançament del projecte perquè, com ha defensat Cordón, no es pot deixar perdre aquesta subvenció (s'ha de justificar l'obra abans que passi un any i mig des de la concessió, sinó, es perd). L'Ajuntament ha optat per cobrir amb una partida aquesta meitat amb l'objectiu de contractar l'obra l'any que ve.