L'empresari del sector dels apartaments Josep Ros Frigola va rebre ahir el" Sol de la Costa Brava" com a reconeixement a la seva aportació en aquest àmbit del turisme i a la feina realitzada durant anys dins de la patronal a les comarques de Girona.

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava / Pirineu de Girona, ATA, va celebrar ahir el seu desè sopar anual a l'Hostal Spa Empúries, de l'Escala, situat a la Platja del Portitxol. Hi van assistir una setantena d'empreses associades del sector dels apartaments turístics de tota la província de Girona, i en el decurs del'àpat es va ferllirament del màxim guardó de l'Associació, "El Sol de la Costa Brava".a Josep Ros Frigola, soci fundador de l'ATA i membre de la seva Junta Directiva des del 1993 fins al 2004.

Al sopar hi van assistir també Marian Muro, directora general de Turisme, Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme de Girona, i Estanislau Puig, alcalde de l'Escala.

Durant el sopar es va comentar abastament la situació del sector, que aquest estiu no ha obtingut uns resultats tan bons com esperava a les comarques de Girona. De fet, el propi Josep Comaposada, president de l'ATA, es mostrava no fa gaires dies "molt preocupat" pels resultats obtinguts. "En comparació amb l'any passat, aquest estiu hem disminuït entre quatre i vuit punts les xifres d'ocupació", ressaltava a Diari de Girona . I és que, l'any 2011 l'associació va registrar un 28% d'ocupació el mes de maig, un 48% el mes de juny, un 72% al juliol i un 91% durant el mes d'agost. Unes dades que, aquest any han caigut fins al 27% el mes de maig, 40% durant el juny, 66% el mes de juliol i 83% durant la primera i segona setmana d'agost.