amb companys de viatge com aquest no cal buscar enemics. Els tenim entre nosaltres. I és que l'Alt Empordà continua en peu de guerra en contra del president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, després que aquest hagi declarat que seria bo suprimir el Pla director de l'Empordà (en aquests moments està vigent un document superior, el Pla Territorial Parcial de les comarques gironines) per atraure inversions. Escudero pensa que el model Eurovegas és compatible amb l'Empordà. Sembla un acudit però no ho és i, el que és pitjor, ho manifesta el representant dels hotelers gironins.

Els arguments d'Escudero defensant que només d'aquesta manera s'aconseguirà atraure inversió cau pel seu propi pes i les crítiques que ha rebut la seva proposta ja haurien de ser suficients per fer-lo reflexionar i concloure que, tot plegat, va ser fruit d'un afany de protagonisme i de donar titulars durant la celebració del Dia Mundial del Turisme. Però em temo que no. La posterior carta d'Escudero només aporta algun matís. El model que defensa és el de Barcelona World i Eurovegas

La reacció en cadena que han provocat les seves paraules dins el sector semblaria deixa clar que els hoteles empordanesos i gironins no comparteixen la rei?vindicació d'Escudero. Doncs senyors, tenen un greu problema si el seu màxim representant actua de forma unilateral i no va de la mà amb la resta del sector. Si Escudero defensa aquesta filosofia en solitari i ningú dins la Federació mou un dit per intentar solucionar aquesta disfunció, tant uns com altres en són responsables. No n'hi ha prou amb sortir als mitjans defensant el Pla Director/Territorial i un model turístic més sostenible i, un minut després, oblidar-ho tot.

El president dels hotelers ha estat valent defensant una postura que sembla que no compta amb el suport de gairebé ningú. Sembla. O els que hi estan d'acord ja els va bé que d'altres s'immolin públicament mentre ells esperen a la reraguarda, en silenci, a veure què passa?

Però no teníem clar que la política de l'Eurovegas no és compatible amb la de la Toscana? Doncs ja no tothom ho veu així. Quin mal ha fet l'amic Adelson.