L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va convidar l'oposició a fer-li una moció de censura ahir a les acaballes del ple que havia de servir per aprovar una ampliació del projecte de la futura piscina municipal en 1,5 milions d'euros. Els grups opositors, que tenen majoria al ple, van tombar el punt, com havien avançat a Diari de Girona, i van provocar la decepció de l'equip de Govern, que va fer diverses crides a la «responsabilitat», ja que l'Ajuntament podria perdre una subvenció de 900.000 euros.

L'afirmarció de l'alcalde va arribar després que el portaveu d'ICV, Javier Rodríguez Pacios, reptés el Govern a fer una qüestió de confiança per aprovar el punt, quan ja es veia que no prosperaria. Codina va afirmar que la qüestió de confiança ha de ser l'alcalde qui la plantegi i no l'oposició i va reptar la resta de grups, que tenen majoria al plenari: «Que poden fer una moció de censura? No són tan llestos, doncs endavant», va manifestar un Codina decebut amb l'actitud dels grups.

El ple es va anar tensant a mesura que avançava i es confirmava que el Millor, el PSC, PP, ICV i el regidor no adscrit votarien en contra del punt per l'ampliació del projecte de la piscina i aquest no es podria aprovar. Els grups opositors van criticar que el Govern porti el punt a votació al ple, quan la major part de les obres ja estan executades. De fet, aquest va ser l'argument majoritari. I també van criticar que l'executiu actuï «com si encara tingués majoria absoluta», malgrat tenir minoria.

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va afirmar que «la culpa que no es pugui pagar és del Govern» i va comentar que si l'empresa denuncia l'Ajuntament per no poder cobrar es posicionaran amb l'empresa, perquè les obres s'han fet sense el permís del ple. Va dir que era "«una greu irregularitat».

«Apel·len a la responsabilitat del PSC i on està la seva responsabilitat», va afirmar el portaveu del PSC, Joan Bernat, que va criticar que el Govern no hagi fet cap acostament tot i saber que votarien en contra. I va afegir que estan «cansats» que els equipaments sempre costin més. El portaveu d'ICV també va criticar que no és la primera vegada que hi ha «sobrecost i retard» i va posar com a exemple la Casa de la Cultura, el teatre i la piscina. I va advertir que amb la Caserna «també passarà».

El regidor del PP, Leandro Fernández, també va criticar que les obres ja estiguin fetes i l'augment dels costos. «Estarem d'acord que CiU ha dotat Lloret d'infraestructures, però no que sistemàticament les obres augmentin més d'un 15% el seu cost», va criticar Fernández. «Hem de reflexionar si no es va fer bé el projecte», va afegir. El regidor no adscrit, Josep Cortés, va afirmar que en moments de crisi el projecte «s'ha allunyat de les necessitats de Lloret».

Codina va respondre a l'oposició que diu que el Govern encara pensa que té majoria absoluta: "«enim molt clar que estem en minoria», va afirmar l'alcalde. «Ara bé, quan estàs en minoria, però l'oposició no és responsable, què fem?», va preguntar. I va instar els grups a explicar què fer ara: «Què farem amb la piscina, posar un cadenat i tancar-la? Quan l'obrirem?». Finalment, Codina també va advertir que si no s'aprovava el punt, l'empresa podria anar als jutjats i el consistori hauria d'acabar pagant i amb interessos. El regidor Josep Valls va demanar «responsabilitat» i «coherència».

El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, també al Govern, va afirmar que no li semblava bé que els lloretencs surtin perjudicats per aquest afer havent de pagar més i va instar l'oposició a explicar què farien amb la piscina. També va reconèixer que no li agradava que el cost arribi als 11 milions.